Радојичић: Дистанца, маске и вакцинација убрзаће процес краја пандемије

Нема коментара Share:
Радојичић: Дистанца, маске и вакцинација убрзаће процес краја пандемије

22.03.2021.
Градоначелник проф. др Зоран Радојичић изјавио је јутрос за ТВ К1 да је број оболелих од вируса корона у Београду и даље велики, али да је евидентно да ти бројеви већ неко време стагнирају.

Он је истакао да је број оболелих на дневном нивоу око 1.400 заражених. Позвао је грађане престонице на одговорност и указао да ће крај пандемије убрзати дистанца, маске и вакцинација.

– У Београду је скоро 30 одсто вакцинисаног становништва. Потребно је да се одржи тај континуитет вакцинације. Како бисмо сузбили вирус корона, потребно је да имамо 30-40 одсто ревакцинисаних грађана који су стекли имунитет – прецизирао је градоначелник и позвао грађане да се вакцинишу, а оне који имају дилеме да се посаветују са лекарима како би им биле разјашњене.

Када је реч о новим мерама Кризног штаба које су на снази, Радојичић је истакао да ће резултати бити видљиви за две седмице од почетка њиховог примењивања.

– Сигуран сам да ће и нове мере оставити позитивне резултате. Све ове мере имају смисла, само је питање у ком степену и проценту. О мерама треба стално говорити и усклађивати их са ситуацијом на терену – навео је први човек престонице и додао да изузетно цени рад медицинског дела Кризног штаба.

Што се тиче протеста који је за викенд одржан у Београду, градоначелник је истакао да је реч о ирационалном понашању које није у интересу тих људи, здравственог система и напора државе да се избори са овим вирусом.

Појаснио је да угоститељски објекти и даље не раде јер је пренос вируса много већи у затвореном простору где људи једу и пију.

– Чим се побољшају временски услови, први ћу подржати отварање башта угоститељских објеката, јер је велика разлика у преносу вируса на отвореном и у затвореном простору. На овај начин штитимо и здравље запослених у тим објектима. Надам се да ћемо са лепшим временом, одговорним понашањем и вакцинацијом поново ући у мирнију фазу – навео је Радојичић и закључио да ће Град Београд, као и досад, дати свој максимум у подршци свим надлежним институцијама у борби против пандемије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник се уверио у одличну динамику вакцинације у Гроцкој, на састанку разматрани и важни пројекти у овој општини

Следећа вест

Одржан редовни састанак о раду мобилних тимова за имунизацију на територији Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *