Весић: Три возила на природни гас за „Јавно осветљење”, предстоји набавка још четрнаест

Нема коментара Share:
Весић: Три возила на природни гас за „Јавно осветљење”, предстоји набавка још четрнаест

22.03.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас ЈКП „Јавно осветљење” за чије потребе су набављена три возила на природни гас и том приликом најавио набавку још четрнаест нових возила. Ова куповина, додао је Весић, у складу је са стратегијом Града да се набављају само електрична или возила на гас, чиме се доприноси очувању животне средине.

– Ово комунално предузеће је до прошле године покривало територију десет градских општина, односно водило је рачуна о приближно 150 хиљада сијаличних места. Од прошле године преузело је и седам приградских општина, што је додатних 75 хиљада сијалица јавне расвете. Обим посла повећао им се за педесет одсто и зато је модернизација возног парка веома важна – рекао је Весић.

Најавио је да је Град Београд обезбедио средства за замену око 36 хиљада сијалица, малтене половине, и то у приградским општинама.

– Цео процес трајаће наредних неколико година, а реч је о сијалицама са застарелом технологијом, које троше више струје и нису еколошки прихватљиве – истакао је Весић.

Заменик градоначелника је подсетио да је све више пешачких зона у граду, те да су из тог разлога купљени камиони тежине три и по тоне, који су мањи, како би могли да уђу у сваку пешачку зону. Висина подизних корпи иде до осамнаест метара, а до сада је могла да се досегне висина од дванаест метара, прецизирао је он.

– На овај начин ћемо много боље и ефикасније моћи да одржавамо јавну расвету. Желим да пошаљем поруку да Град Београд веома стриктно спроводи стратегију, возила на дизел гориво се више не купују, а улажемо и у приградске општине и на тај начин уједначавамо квалитет живота људи – казао је Весић.

Директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски нагласио је да је ово само почетак процеса модернизације возног парка предузећа.

– Читав процес окончаћемо током године набавком још четрнаест возила на природни гас, чиме ћемо повећати сопствену ефикасност. Уз велику помоћ Града Београда дајемо допринос реализацији стратегије како би град био „зелен” и еколошки чист – рекао је Цинцар Попоски.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд међу 50 локалних самоуправа које су добиле подршку Савета Европе и ЕУ

Следећа вест

Београд наставља да улаже у развој пољопривреде, производњу органске хране и еко-туризам

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *