„Сребрна звезда” за промотивни филм Туристичке организације Београда на фестивалу у Берлину

Нема коментара Share:
„Сребрна звезда” за промотивни филм Туристичке организације Београда на фестивалу у Берлину

23.03.2021.
Промотивни филм Туристичке организације Београда „Шетња кроз историју и културу Београда” освојио је друго место и награду „Сребрна звезда” на међународном фестивалу туристичких филмова у Берлину „The Golden City Gate” у категорији градова.

Овај 21. међународни фестивал туристичких филмова „The Golden City Gatе” одржан је у оквиру управо завршеног Сајма туризма у Берлину ITB NOW. У току је гласање за дијамантску награду на овом фестивалу за коју је филм о Београду такође у игри.

Аутор филма „Шетња кроз историју и културу Београда” је Душан Стојанчевић, познати аутор бројних туристичких, промотивних филмова, реклама и видео-материјала. Такође, он је потписник филма „Београдска љубавна прича”, који је представљао Београд у земљи и свету 2019. године, али и препознатљивог кратког филма „A Day in Belgrade”, који је објавила и Национална географија.

– Учешће Туристичке организације Београда на фестивалима туристичких филмова је део кампање за промоцију Београда као туристичке дестинације. Унапред се радујемо и преосталим такмичењима у овој фестивалској години и очекујемо добар пласман – истакао је директор ТОБ-а Миодраг Поповић.  

Фестивал у Берлину део је реномираног годишњег Гран-при такмичења које се одржава у бројним градовима света под окриљем CIFFT-а (Интернационална комисија за фестивале туристичких филмова), у партнерству са Светском туристичком организацијом UNWTO и Европском комисијом ETC. Ове године Гран-при обухвата 14 фестивала међу којима су и такмичења у Кану, Риги, Варшави, Лос Анђелесу, Кападокији, Њујорку, Загребу, Кејптауну, као и Великом Градишту у Србији.

Промотивни филм „Шетња кроз историју и културу Београда” може се погледати на званичном Јутјуб каналу ТОБ-а: https://www.youtube.com/watch?v=pBmg4vk4C8E, саопштено је из Туристичке организације Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одлука о подизању споменика индијском песнику и нобеловцу Рабиндранату Тагору

Следећа вест

Нoви тeрмин зa Фeст oд 7. дo 16. мaja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *