Град Београд на наредној седници о сету мера за послодавце

Нема коментара Share:
Град Београд на наредној седници о сету мера за послодавце

24.03.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић и помоћник градоначелника Андреја Младеновић разговарали су данас са представницима Уније послодаваца, који су део Социјално-економског савета у граду, о последицама које трпи привреда због епидемије вируса корона. Весић је навео да су изнети предлози људи са којима и иначе постоји константни дијалог посредством овог савета.

– Чули смо проблеме са којима се суочавају и предлоге о томе шта може да уради Град, а шта да се предложи другим републичким органима, како би им се олакшала ситуација и како би успели да задрже запослене. Не односи се то само на закуп пословног простора већ и на фирмарине, порез. Београд чврсто стоји иза својих грађана. Људи који се баве бизнисом запошљавају друге људе и свако ко то чини за нас је херој, а посебно смо им захвални што нису отпуштали људе ни у време кризе. Са сетом мера изаћи ћемо на наредној седници Скупштине града, 1. априла – навео је Весић.

Заменик градоначелника је подсетио да су на прошлој седници, између осталог, ноћни клубови ослобођени плаћања закупа на годину дана, али је напоменуо да постоје и друге бранше, међу њима су и музичари, туристички радници, запослени у „ивент” индустрији, који годину дана ништа не раде.

– Град Београд ће артикулисати њихове захтеве и помоћи им да дођу пред Владу Србије, како бисмо заједно тражили решења за проблеме који нису у нашој надлежности. Ово није само здравствена већ и друштвена и економска криза – рекао је Весић.

Морају се доносити мере које ће омогућавати привреди да ради, а да се истовремено чува јавно здравље, оценио је Весић.

– Нећу никада прихватити да су једино угоститељи криви за корону и да све друго може да ради, а да не раде ресторани, нити то да се корона шири само у ресторанима. То напросто није тачно и став Београда је стриктно поштовање свих мера, а ако треба и повећање казни – нагласио је Весић.

Он је позвао грађане да се вакцинишу зато што је то једини пут изласка из ове кризе, навео је Весић.

Стеван Радић, председник Удружења угоститеља и представник Уније послодаваца истакао је да угоститељи подржавају све донете здравствене мере, али не и то да они једини немају право на рад.

– Изражавамо захвалност Горану Весићу и Андреји Младеновићу, са којима имамо одличну сарадњу, што су нас примили како бисмо могли да изразимо наш став. Анализирајући пословање у последњих годину дана, видимо да је њих само десетак одсто остварило позитивно пословање, 30 одсто је забележило стагнацију и преко 40 процената има негативно пословање. Ове мере ће то још продубити и ми смо данас овде јер је Град Београд једини препознао наше потребе. Задовољство нам је што смо изнели наше ставове и нека решења, за које очекујемо подршку Града Београда и Владе Србије. Желимо да радимо, да се оштрије санкционишу они који не поштују мере, али и да грађани који се вакцинишу могу да посећују угоститељске објекте – истакао је Радић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Наставак сарадње Града Београда и компаније „Лукоил Србија”

Следећа вест

Весић: Радови на изградњи нове депоније у Винчи биће готови половином године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *