Весић: Кула Небојша украшена српским и грчким заставама поводом Националног дана Грчке

Нема коментара Share:
Весић: Кула Небојша украшена српским и грчким заставама поводом Националног дана Грчке

25.03.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић и амбасадор Грчке у Србији Јоргос Дјакофотакис посетили су вечерас Кулу Небојша која је поводом Националног дана Грчке украшена српским и грчким заставама. 

Догађају су присуствовали и председник општине Стари град Радослав Марјановић, директорка Завода за заштиту споменика културе Града Београда Оливера Вучковић и директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски.

Данас је национални празник Грчке, а за нас који смо грчки пријатељи ово је и наш празник, рекао је Весић и додао да се због тога са поносом слави овај дан.

– У нашој традицији је да оно што празнују наши пријатељи, празнујемо и ми. Они данас славе 200 година од борбе за своју државност, те су због тога симболи Београда, мостови, Палата Албанија, фонтана на Славији, Дом Народне скупштине осветљени бојама грчке заставе. Посебно сам поносан на то што је данас први пут осветљена Кула Небојша. Она је реконструисана пре дванаест година, али никада није била осветљена, а вечерас је украшена српским и грчким заставама – истакао је Весић.

У име Града Београда грађанима Грчке честитао је Национални празник и поручио им да имају пријатеље који данас славе са њима и да су добродошли у Београд.

Амбасадор Грчке Јоргос Дјакофотакис рекао је да је данас значајан дан за све Грке.

– Велика је част што сам вечерас овде јер смо са Србијом везани на много начина – истакао је амбасадор и захвалио председнику Србије, Влади Србије и српском народу који, како је додао, заједно са њима прослављају овај празник и са њима се радују.

Амбасадор је захвалио и српском патријарху Порфирију на пријему у Патријаршији, као и Граду Београду и заменику градоначелника који су се, како је навео, постарали да се велики број споменика у Београду осветли бојама грчке заставе. 

– Од срца сам захвалан свима вама – нагласио је амбасадор.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Кампања добровољног давалаштва крви у Београду

Следећа вест

Весић: Београдске знаменитости у бојама грчке заставе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *