Радојичић: Завршена пролећна акција садње „Дрво за Београд”, настављамо на јесен

Нема коментара Share:
Радојичић: Завршена пролећна акција садње „Дрво за Београд”, настављамо на јесен

26.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је са амбасадорима Пољске, Мађарске, Словачке и Чешке засадио данас 30 стабала у оквиру акције „Дрво за Београд”. Број стабала симболично обележава 30 година од оснивања Вишеградске групе, а данашњом садњом завршена је пролећна сезона акције озелењавања града.

– Захваљујем амбасадорима Пољске, Мађарске, Словачке и Чешке што су се одазвали изазову „Дрво за Београд” и донирали 30 стабала, чиме симболично обележавају 30 година од постојања Вишеградске групе. Акцију настављамо од новембра. Дрворед је посађен дуж Бродарске улице, а ова стабла филтрираће ваздух, прашину са улице и смањивати буку која настаје од саобраћаја, тако да ће се грађани који шетају и живе овде осећати пријатно и уживаће у зеленилу – рекао је Радојичић.

Како је градоначелник истакао, закључно са данашњом садњом, захваљујући акцији „Дрво за Београд” посађено је 2.137 стабала, чиме је остварен циљ да број донираних садница буде преко 2.000.

– Град Београд плански уређује зелене површине у граду, а ове године планирана је садња нових 4.000 садница, за шта је из буџета Града издвојено око 80.000.000 динара. Изазов „Дрво за Београд” допринео је да се број посађених стабала у Београду повећа за 50 процената, што је велики напредак у озелењавању. Захваљујући овој акцији успешно смо пошумили леву обалу Саве, и од сада па надаље, пошумљавамо десну обалу Саве, као и друге површине – закључио је градоначелник.

Амбасадор Пољске Рафал Перл изразио је задовољство што заједно са градоначелником данас обележава јубилеј формирања Вишеградске групе.

– Веома ми је драго да смо данас овде заједно са градоначелником Београда и што прослављамо јубилеј окупљања држава Централне Европе под називом Вишеградска група. Придружујемо се мисији озелењавања Београда. Ово је добар повод да засадимо дрвеће и допринесемо да Београд буде још лепши град – рекао је Перл.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Грађани Ритопека добијају нову водоводну мрежу

Следећа вест

Кампања добровољног давалаштва крви у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *