Измењена и допуњена Одлука о линијском превозу путника

Нема коментара Share:
Измењена и допуњена Одлука о линијском превозу путника

01.04.2021.
Одборници Скупштине града усвојили су на данашњој седници Одлуку о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији града.

Градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић истакао је да се овом одлуком постиже бољи склад са Законом о комуналним делатностима, Законом о превозу путника у друмском саобраћају, као и другим законима који регулишу ову материју.

– Постојала је потреба да се постојећи недостаци исправе и да се укључе и препознају подсистеми линијског јавног превоза попут речног превоза и жичара, те да се они касније ближе уреде посебним актима. Осим тога, предвиђена је и промена у делу који се тиче издавања легитимација за посебне манифестације које организује Град Београд или град покровитељ. Том изменом дефинише се и издавање бесплатних карата за родитеље чија су деца оболела од тешких болести и слично. Предвиђено је такође и да се стандарди за означавање стајалишта и возила уреде посебним актом, с обзиром на то да имамо ознаке на стајалиштима које тренутно нису уређене до краја – казао је Васиљевић.

Говорећи о потреби спровођења поступка јавно-приватног партнерства за увођење речног превоза као подсистема јавног линијског превоза, Васиљевић је истакао да се ради о заједничком предлогу Секретаријата за јавни превоз и Секретаријата за привреду.

– С обзиром на то да Град Београд нема довољно буџетских средстава за изградњу или набавку пловних средстава, ангажовање стручног особља за управљање бродовима, изградњу и уређење пристана, указује се потреба за увођењем одређеног јавно-приватног партнерства. Речни превоз би свакако растеретио друге видове јавног превоза, а њиме би се смањило загађење града, повећала туристичка атрактивност Београда и побољшала туристичка понуда – истакао је Васиљевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Секретаријат за заштиту животне средине данас слави 31. рођендан

Следећа вест

Грађани Ритопека добијају нову водоводну мрежу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *