Радојичић: Београд вечерас и сутра осветљен плавом бојом, скрећемо пажњу на аутизам

Нема коментара Share:
Радојичић: Београд вечерас и сутра осветљен плавом бојом, скрећемо пажњу на аутизам

01.04.2021.
Градоначелник проф. др Зоран Радојичић изјавио је да ће вечерас и сутра увече неки од симбола Београда бити осветљени плавом бојом, како би се на симболичан начин обележио Светски дан подизања свести о аутизму.

Он је прецизирао за Беоинфо да ће плавом бојом бити осветљене Палата Албанија, велика купола Дома Народне скупштине, Бранков и Мост на Ади.

– Према подацима Светске здравствене организације, једно од 160 деце има поремећај спектра аутизма. Водећи одговорну социјалну политику Београд је увек био град отвореног срца. На дан када се обележава Светски дан подизања свести о аутизму, 2. априла, желимо да скренемо пажњу на особе ометене у развоју, наше суграђане, како бисмо сви заједно размишљали о могућим начинима њиховог што активнијег укључивања у друштво – рекао је градоначелник.

Говорећи о процесу масовне имунизације особа са сметњама у развоју, градоначелник је поменуо иницијативу удружења „Аутизам Србија” да се оболели од аутизма вакцинишу у окружењу које им је познато и у којем се осећају безбедно. Прецизирао је да је вакцинација омогућена у центру у коме бораве и  домовима здравља до којих је организован превоз за ове особе.

– Секретаријат за социјалну заштиту је заједно са Градским заводом за јавно здравље понудио план према којем ће корисници Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју моћи да се вакцинишу у самом центру или ће им бити организован одлазак у домове здравља – рекао је градоначелник.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Скупштина града донела нова планска документа

Следећа вест

Град пружа подршку особама са аутизмом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *