Секретаријат за заштиту животне средине данас слави 31. рођендан

Нема коментара Share:

01.04.2021.
Град Београд је након 31 године међу првим градовима у региону основао посебну организациону јединицу Градске управе за бригу о животној средини. Секретаријат је 1990. године настао из тадашњег Комитета за урбанизам и заштиту животне средине. Данас је посвећен визији да Београд постане зелени град Европе и да животна средина буде третирана као најзначајнији фактор развоја града и Републике Србије. 

Секретаријат за заштиту животне средине се од свог оснивања стара о култури и уметности живљења. У складу са прокламованим програмским начелима и принципима одрживог развоја брине о природном оквиру у коме се одвија живот свих његових грађана. Заштита животне средине има технички, технолошки, здравствени, васпитни и културни аспект. Умрежава се са свим другим областима и налази у сваком делу наших живота.

Основни мото којим се овај секретаријат руководи је континуитет знања и планирања. Сваки секретар је настојао да настави започето од свог претходника, да унапреди постојеће, отвори нове теме и развија нове пројекте.

Секретаријат је градио политику животне средине, спроводио бројне пројекте за постављање темеља Београда као зеленог града и борио се да сви грађани буду укључени у даљи развој, саопштено је из овог секретаријата.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Усвојена Одлука о изменама и допунама о управљању комуналним, инертним и неопасним отпадом

Следећа вест

Измењена и допуњена Одлука о линијском превозу путника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *