Одата почаст Слободану Тришићу, раднику „Електрана“ који је погинуо током НАТО агресије

Нема коментара Share:

04.04.2021.
Чланови породице Тришић, менаџмент „Београдских електрана“ предвођен директором Радетом Бастом, колеге, синдикати, представници УБНОР-а и бивши директори предузећа положили су данас венце на спомен обележје Слободану Тришићу, раднику „Београдских електрана“ који је погинуо пре 22 године на свом радном месту, за време НАТО агресије на СРЈ и бомбардовања топлане „Нови Београд“, саопштено је из ЈКП „Београдске електране“.

Менаџмент предузећа захваљује врховном команданту и председнику Вучићу што, како наводе, својом промишљеном и мудром политиком предводи Србију и обезбеђује брз напредак и развој и после свих изазова који су пратили нашу земљу. Србија данас више није немоћна и разорена, већ је земља која је стала на ноге и која има за циљ да буде најбоља у економији да се више никад не би нашла у ситуацији у којој се нашла 1999. године. Иако су последице овог безумног чина оставиле трага и на запослене у предузећу, који и данас оболевају од најтежих болести, доказа за овај злочин има, па због будућих генерација морамо као народ да се боримо за истину и правду, наводи се у саопштењу. 

– Тачно пре 22 године, у 4 часа и 26 минута, часно и поштено радећи у предузећу које грађанима Београда обезбеђује топле домове, погинуо је Слободан Тришић од НАТО пројектила. Нећемо никада заборавити нашег колегу који је био, пре свега, вредан и поштен, који је марљиво обављао своје радне задатке. Наша обавеза је да сачувамо сећање на овај трагичан догађај и недужну жртву. Нисмо ни слутили да би овај део комуналног система Београда, који је у потпуности био и остао у цивилној функцији, могао бити мета војног напада. Догађаји су показали да је то било наивно. Погибија нашег колеге Слободана је увећала дуги списак имена цивилних жртава тог противправног напада на нашу земљу – истакао је Горан Шкрбић, блиски колега погинулог Тришића и шеф службе оперативне заштите од пожара и обезбеђења.

Опростили смо одавно, али никада нећемо заборавити, став је менаџмента „Београдских електрана“ предвођеног директором Бастом.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Изложбом на Тргу републике обележава се осам деценија од бомбардовања Београда

Следећа вест

Никодијевић честитао Ускрс верницима који га славе по грегоријанском календару

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *