Весић: Ускоро 25 одсто ревакцинисаних у Београду

Нема коментара Share:

05.04.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да ће наредних дана проценат ревакцинисаних у Београду достићи 25 одсто пунолетне популације. 

Он је за ТВ Пинк подсетио да је досад вакцинисано више од трећине укупне пунолетне популације. 

– Са јучерашњим даном у Београду је вакцинисано 33,4 одсто грађана, односно сваки трећи Београђанин. До јуче смо прешли број од 335.000 ревакцинисаних, што је око 24 одсто популације. У наредних неколико дана имаћемо 25 одсто, односно сваког четвртог грађанина ревакцинисаног – истакао је Весић. 

Како каже, посебно је поносан на то да је у популацији старијих од 65 година у Београду више од 63 одсто вакцинисаних, и прецизира да је од 1.000 старијих од 65 година вакцинисано њих 630.

Навео је да је са јучерашњим даном укупно дато више од 800.000 вакцина, укључујући и прву и другу дозу вакцине. Изразио је задовољство што је јуче Београд први пут од 22. фебруара имао мање од 1.000 заражених и поручио да је вакцинација једини излаз.

Весић је подсетио да је од јутрос омогућен рад башта угоститељских објеката, уз поштовање свих мера, за шта се, подсећа, Град Београд залагао. Навео је да је прошлог петка са медицинским делом Кризног штаба направљен разуман компромис у оквиру кога је пронађена могућност да баште раде, да се сачувају радна места, а да се истовремено сачува и јавно здравље.

– Сигуран сам да ћемо мере и даље попуштати како се ситуација буде побољшавала, али то не значи да је вирус нестао и да не морамо да поштујемо мере. Вирус неће нестати и остаће још дуго у оптицају, и зато треба да се чувамо и вакцинишемо – указао је Весић.

Истиче да ће на молбу медицинског дела Кризног штаба увођење бенефиција за вакцинисане грађане, укључујући и попусте за позоришта, бити одложено на неколико седмица, односно до завршетка вакцинације свих пријављених.

Весић истиче да нас антиваксери у овој ситуацији највише коштају људских живота.

– Можемо да разматрамо могућност и да разговарамо о томе да буде дозвољен рад башта кафића или тржних центара, али не и о томе да вирус не постоји. Свако ко прича да вирус не постоји, свесно шири лажи и неистине, и кривично је одговоран. Међу њима, нажалост, има лекара. То је срамота. То је питање за Лекарску комору која треба да се бави одузимањем лиценце тим лекарима. Они су срамота за све друге лекаре и колеге које се сваки дан боре у болницама – указао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У Београду вакцинисано више од 200.000 пензионера

Следећа вест

Радојичић: Трећина пунолетних Београђана је вакцинисана – изузетан резултат

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *