Сећање на жртве шестоаприлског бомбардовања

Нема коментара Share:
Сећање на жртве шестоаприлског бомбардовања

06.04.2021.
Члан Градског већа Владимир Јестратијевић положио је данас венце на фонтани „Врело живота” испред Палате „Београд” и потом на спомен-обележја у Карађорђевом парку. Овим чином обележено је сећање на недужне жртве бомбардовања Београда 6. априла 1941. Венце су положили и представници удружења која негују традицију и сећање на страдале у шестоаприлском бомбардовању.

– Данас се навршава осамдесет година од овог стравичног догађаја. Жртава је било много и надам се да се никада нешто слично неће поновити. Не смемо заборавити све оне цивиле, али ни борце хероје који су дали своје животе да бисмо ми данас живели у слободи. У Другом светском рату погинуло је око 1,7 милиона становника Југославије, а само у бомбардовању Београда 1941. више хиљада људи. Окупили смо се сада да положимо венце у знак сећања на све њих – истакао је Јестратијевић.

Он је подсетио да је у овом „историјском ужасу” уништен велики број београдских зграда, здања и установа. 

– Разарања су била огромна, али животи су ненадокнадиви. Зато не смемо заборавити све недужне цивилне жртве бомбардовања Београда нити страдале борце у овом најкрвавијем сукобу у историји – закључио је члан Градског већа Владимир Јестратијевић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић и Кисић Тепавчевић одали почаст жртвама бомбардовања 6. априла

Следећа вест

Радојичић: Нема будућности без поштовања прошлости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *