Градоначелник Радојичић састао се са амбасадором Јапана Такахико Кацуматом

Нема коментара Share:
Градоначелник Радојичић састао се са амбасадором Јапана Такахико Кацуматом

07.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се данас у Старом двору с новим амбасадором Јапана у Србији Такахико Кацуматом.

Градоначелник Радојичић и амбасадор Кацумата разговарали су о бројним пројектима на којима су Јапан и Град Београд сарађивали у прошлости, као и о плановима да се та сарадња прошири у будућности.

– Велико ми је задовољство што у Београду има све већи број компанија из различитих индустрија, што доприноси проширењу привредне сарадње између Београда и Јапана – рекао је градоначелник.

Сагласивши се са овом констатацијом, амбасадор Кацумата је истакао да Јапан види Београд као регионалну метрополу и да због тога жели да се још активније укључи у њен развој.

– Примарно смо заинтересовани за питања заштите животне средине, смањење загађења ваздуха, и генерално за ваш концепт „зеленог града” – закључио је амбасадор Кацумата.

Градоначелник је додао да ће Град с великим задовољством учествовати у сваком пројекту који ће Београђанима донети добробит када је реч о унапређењу заштите животне средине и квалитета ваздуха у Београду.

– Унапред се радујем будућој сарадњи, поготово када имамо у виду да су примарни фокус од самог почетка мог мандата била питања која се тичу заштите животне средине – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Светски дан здравља у Земуну

Следећа вест

Градоначелник Радојичић на Светски дан здравља у посети ковид амбуланти на Вождовцу: Здравља нема без наших медицинских радника

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *