Почиње реконструкција шеталишта у Блоку 44

Нема коментара Share:
Почиње реконструкција шеталишта у Блоку 44

09.04.2021.
Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” ће сутра, 10. априла, започети радове у оквиру треће фазе санације шеталишта „Лазаро Карденас” у Блоку 44, саопштено је из овог предузећа.

Овом фазом радова биће обухваћен крак шеталишта који се пружа кроз Блок 44, од Нехруове до Гандијеве улице. Читав овај простор ће после обнове добити потпуно другачији, савремен и уређен изглед. Предмет радова је формирање функционалне јавне зелене површине шеталишта „Лазаро Карденас”, а приликом планирања највише се водило рачуна о најмлађима. Од садржаја који су намењени њиховој забави биће изграђено ново дечје игралиште, док ће четири постојећа бити реконструисана. За децу ће бити изграђен и саобраћајни полигон за вожњу бицикала и тротинета. Спортске садржаје чиниће нова теретана на отвореном, а биће саниран и кошаркашки терен. На шеталишту ће бити санирани чврсти застори, стазе и платои, а од пратеће опреме планирана је уградња 38 клупа и постављање 16 ђубријера.

У склопу озелењавања простора, по завршетку грађевинских радова биће засађена 54 стабла, док ће травњак бити обновљен на површини већој од 12.000 квадратних метара. Планирани завршетак радова у оквиру треће фазе је 15. децембар текуће године.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Кошење травнатих површина широм Београда

Следећа вест

Чишћење приобаља у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *