Градоначелник Радојичић: Од почетка недеље утрошено 82.777 доза вакцине

Нема коментара Share:
Градоначелник Радојичић: Од почетка недеље утрошено 82.777 доза вакцине

11.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас је на својим друштвеним мрежама објавио да укупни број вакцинисаних у Београду, у суботу, 10. априла, износи 10.443, од чега је 8.662 вакцинисано први пут, док је ревакцинисаних 1.781.

– Београђане већ неколико дана, сваког јутра, обавештавам о броју дневно апликованих доза, броју и проценту укупно ревакцинисаних, оних који су примили само прву дозу и укупно апликованих доза за претходни дан. Такође, објављиваћу и пресек података на недељном нивоу – рекао је градоначелник Радојичић.

Према до сада достављеним подацима, током ове недеље је апликовано укупно 82.777 доза вакцине, односно од понедељка, па закључно са суботом, по први пут се вакцинисало 59.748 грађана Београда, док је другу дозу вакцине примило њих 23.029.

На својој Фејсбук страници (https://www.facebook.com/zoranradojicic) и Инстаграм профилу (https://www.instagram.com/zoranradojicic.rs) градоначелник и кроз видео-садржаје појашњава недоумице у вези са вакцинацијом, па је на тај начин у неколико наврата нагласио да најновија истраживања показују да млађи нису заштићенији од старијих лица када је реч о вирусу корона, те да је од нарочите важности да се и млади људи вакцинишу са истим степеном одговорности као и њихови старији суграђани. 

– На овај начин, као градоначелник, али и као лекар, желим да скренем пажњу да се не сме веровати научно непоткрепљеним информацијама о пандемији. Нарочито ми је драго што путем друштвених мрежа могу директно да одговорим на питања о вакцинацији и заштити од вируса корона. Овакву врсту дијалога желим додатно да подстакнем позивом суграђанима да ми се обрате – навео је Радојичић.

Подсећамо, закључно са јучерашњим даном, у Београду је вакцинисано укупно 528.834 људи (36,7 одсто), од чега је ревакцинисано 355.850 грађана, док је прву дозу примило њих 172.984.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд добија још један реконструисан сквер

Следећа вест

Горан Весић обишао кандидате за комуналне милиционаре на обуци у Кули

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *