Радојичић: Београђанима до сада дато 900 хиљада доза вакцина

Нема коментара Share:
Радојичић: Београђанима до сада дато 900 хиљада доза вакцина

13.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је да је Београђанима до сада дато око 900 хиљада доза вакцина, што је, како је оценио, фасцинантна бројка. Циљ је, како је рекао за ТВ Курир, да 70 до 80 одсто грађана стекне имунитет, што оних који су се вакцинисали или оних који су дошли у контакт с вирусом.

Оценио је да је ово на првом месту велики успех председника Србије, који се на време позиционирао и кренуо у борбу за набавку вакцина, а с друге стране еУправе која је одлично организовала и координирала читав посао око пријава. Најважнија тачка су лекари и медицинско особље, односно људи који реализују вакцинацију, навео је Радојичић.

– Град Београд jе дао велику потпору у организацији, али и мотивацији људи да се вакцинишу. Београђани су показали висок степен свести у борби против вируса. Важно је да задржимо континуитет јер ово је својеврсна трка између вируса и нас, због чега је важно да се у релативно кратком року вакцинишемо и ми и свет око нас. На тај начин створиће се и локални и глобални колективни имунитет пре опасних мутација вируса – рекао је Радојичић.

Контроле су константне, навео је Радојичић, додајући да сви треба да знамо да мере нису измишљене да би биле изигране већ да се поштују како бисмо сви функционисали у овим околностима. Посао контроле поверен је и Комуналној милицији и инспекцији, када је реч о градским службама у Београду.  

– Претходних 400 дана 320 комуналних милиционара поднело је огроман терет, свакодневно су на терену. Тренутно је на обуци 92 људи и надам се да ће крајем јуна, почетком јула кренути и да раде, а истовремено је у току и конкурс за обуку још 50 комуналних милиционара. Сви они заједно свакако ће ојачати службу и свима ће нам бити боље јер ће квалитет живота и комунални ред бити на вишем нивоу – казао је Радојичић.

Када је реч о попуштању мера, како бројке буду боље, тако ће се осим башта отварати и угоститељски и други објекти.  

– Ипак, наглашавам, није суштина да сад сви кренемо у те објекте него да задовољимо до сада спутану потребу, али на умереном нивоу. Морамо бити опрезни и одговорни и према себи, својим најближима, али и читавом друштву – казао је Радојичић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град Београд организује термине за вакцинацију особа из угоститељског сектора

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Од почетка недеље утрошено 82.777 доза вакцине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *