Брошуре о значају вакцинације у народним кухињама

Нема коментара Share:

15.04.2021.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је данас пункт Народне кухиње на општини Врачар, где су корисницима ове услуге дељене брошуре о важности имунизације и свим потребним подацима о процесу вакцинације. 

Наташа Станисављевић је подсетила да у Народној кухињи која је стационирана на општини Врачар дневно 60 породица преузима оброк, односно да се 155 оброка на дан спрема само за овај пункт. 

– У Београду постоје 53 пункта који се налазе на свим градским општинама и самим тим су доступни свим суграђанима. Београд дневно снабдева храном преко 3.000 породица, што је готово 10.000 оброка сваког дана. Током трајања пендемије, Град Београд никога није оставио без оброка и ни у једном тренутку није дошло до прекида ове услуге. Ту смо за све суграђане и нико неће остати гладан. Данас смо на Врачару због акције коју смо спроводили претходних дана, а реч је о важности имунизације, јер желимо да укажемо на исту ствар и корисницима народних кухиња – рекла је секретарка за социјалну заштиту. 

Она је нагласила да су у питању лица која примају новчану социјалну помоћ и припадају категорији најугроженијих суграђана. 

– У питању су углавном старији људи, примаоци туђе неге, а спремили смо 10.000 брошура са корисним информацијама и контакт телефонима. Сваки суграђанина који је дошао на пункт Народне кухиње, добио је један примерак брошуре како би имао све информације о важности имунизације. Значајно је да сви сазнају како да се пријаве, где могу да приме вакцину, а у читавом послу помагали су нам волонтери Црвеног крста Београда. Јеловник према којем се припрема храна у народним кухињама припремио је Градски завод за јавно згравље и храна је веома разноврсна. Град Београд ће увек бити ту за своје суграђане – поручила је Наташа Станисављевић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: У нашем главном граду до садa укупно апликовано чак 918.114 доза вакцинe

Следећа вест

Град Београд организује термине за вакцинацију особа из угоститељског сектора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *