Радојичић: У нашој престоници до сада укупно утрошено чак 941.362 дозе вакцина

Нема коментара Share:
Радојичић: У нашој престоници до сада укупно утрошено чак 941.362 дозе вакцина

19.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас је на својим друштвеним мрежама објавио да је закључно са јучерашњим даном, 18. априлом, укупни број утрошених доза вакцина у Београду 941.362.

У Београду досад имамо 554.857 вакцинисаних пунолетних грађана, што је око 39,4 одсто, док је 386.505 особа, односно 27,5 одсто ревакцинисано.

У току јучерашњег дана вакцинисана су 3.344 наша суграђана.

Закључно са јучерашњим даном, досад су само прву дозу вакцине примила 168.352 пунолетна Београђана, односно 11,9 посто.

– Врло сам задовољан резултатима и динамиком вакцинације у Београду. Поносан сам на организацију и рад медицинског особља на свим пунктовима за имунизацију. Вакцинишимо се, поштујмо мере и будимо солидарни, ово је заједничка борба свих нас – апеловао је градоначелник.

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић свакодневно се суграђанима обраћа путем друштвених мрежа како би пружио јасне информације о динамици имунизације у престоници.

На својој Фејсбук страници https://www.facebook.com/zoranradojicic.rs и Инстаграм профилу https://www.instagram.com/zoranradojicic.rs, градоначелник свакодневно појашњава недоумице у вези са вакцинацијом и сваког јутра обавештава суграђане о броју дневно апликованих доза, броју и проценту укупно ревакцинисаних особа, оних који су примили само прву дозу и укупно апликованих доза за претходни дан.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Наш циљ је да у Београду буде вакцинисано више од 750.000 људи

Следећа вест

Град Београд организовао вакцинацију глувих и наглувих особа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *