Радојичић: Уочи Светског дана планете Земље подижемо свест о важности рециклаже

Нема коментара Share:
Радојичић: Уочи Светског дана планете Земље подижемо свест о важности рециклаже

21.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић поручио је данас, уочи 22. априла – Дана планете Земље, да је рециклажа веома значајна, те да су претерано трошење ресурса и гомилање отпада два глобална проблема. Он је приликом представљања „паметне пресе” за рециклирање лименки у центру града рекао да је намера да се тим пројектом подигне свест грађана о важности рециклаже.

– Путем ове акције и концепта постављања десет преса у граду ћемо подстаћи развој рециклаже у Београду, али и дати допринос подизању еколошке свести како бисмо више учествовали у оваквим акцијама. Млади људи су кроз иновативни концепт осмислили целу акцију, тако да после извесног броја скупљених пресованих лименки путем мобилне апликације добијате бодове којима можете да остварите читав низ олакшица при куповини у продавницама – појаснио је Радојичић.

Према његовим речима, Град Београд у овом тренутку има око шест стотина рециклажних контејнера, а ускоро ће бити постављено још 300.

– У претходном периоду суграђанима је подељено 27.000 рециклажних канти, наредних месеци поделићемо још 25.000. На тај начин онима који то желе омогућавамо да рециклирају. Важно је да у том сегменту сви заједно подижемо свест о екологији и заштити животне средине – поручио је градоначелник.

Захвалио је Немачкој организацији за међународну сарадњу ГИЗ, која је партнер у овој акцији, а која, како је рекао градоначелник, помаже Граду у многим пројектима у области екологије.

Директорка Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ Данијела Функе изразила је задовољство што је ова организација уочи Дана планете Земље подржала иницијативу рециклирања, што је, како је додала, један од аспеката одрживог развоја који је важан и за Србију и за Београд.

– Ово је веома важан пројекат јер инкорпорира иницијативу, иновативан је, млади људи су радили на овоме, а радимо га заједно са Градом Београдом. Драго ми је што овим пројектом дајемо подршку, јер свака пресована лименка значи корак напред – закључила је Функе.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Београда присуствовао свечаној академији поводом Дана града Бањалуке

Следећа вест

Пројекат „Самоодрживи град” представљаће Београд и Србију на бијеналу архитектуре у Сеулу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *