Весић: У Београду вакцинисано 40 одсто, следећи циљ 50 одсто пунолетних грађана

Нема коментара Share:
Весић: У Београду вакцинисано 40 одсто, следећи циљ 50 одсто пунолетних грађана

21.04.2021.
Закључно са јучерашњим даном, на територији града Београда вакцинисано је 562.447 лица, што износи 40 одсто пунолетних грађана, а ревакцинисано је 389.807 лица, односно 27,7 одсто и тиме смо постигли наш први циљ, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић на Бeoгрaдскoм сajму, гдe je jутрoс пoчeлa вaкцинaциja угoститeљa, хoтeлиjeрa, зaпoслeних у фризeрским и кoзмeтичким сaлoнимa.

– Наш следећи задатак је 50 одсто, а за то нам треба још око 140.000 вакцинисаних. Очекујем да ћемо га постићи у мају, а наш коначни циљ је 750.000 вакцинисаних, што би требало да буде довољно да се вратимо потпуно нормалном животу – истакао је Весић.

Он је подсетио да Град Београд активно ради на вакцинацији и заједно са Привредном комором омогућава и организује вакцинацију људи који раде у одређеним компанијама како би се те фирме брже вратиле нормалном пословању. 

– Данас су нам циљ угоститељи, хотелски радници, они који раде у фризерским и педикирским салонима, јер су то људи који су у контакту са великим бројем лица. Поред тога, припремамо се и за „дан после”, јер очекујемо да ћемо се врло брзо вратити нормалном животу. Србија је захваљујући председнику Вучићу, када је реч о набавци вакцина, постала сигурна земља коју свет тако доживљава. Ми то треба да искористимо и ако желимо да опет живимо од туриста, онда морамо да покажемо да су наши хотели и угоститељски објекти сигурни. Зато је важно да што више људи из сектора услуга буде вакцинисано. Тако ћемо послати бољу поруку и имати више страних туриста, а наравно да ћемо се и лично заштитити – нагласио је Весић.

Он је позвао све грађане да се вакцинишу и додао да Београд предњачи у вакцинацији у Србији.

– Само је вакцинација пут да се вратимо нормалном животу. Успешна вакцинација значи да ћемо живети као пре короне – истакао је Весић.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић подсетила је да је до сада преко Града Београда вакцинисано више од 14.000 запослених. 

– Први приоритет су били запослени како у систему социјалне заштите тако и у комуналном систему града, јер нам је било важно да одржимо стабилност и сигурност овог система. Вакцинисани су чистачи улица, они који раде на производњи воде, на одржавању система грејања, васпитачице, возачи јавног превоза, таксисти. Укратко, за све угрожене групе Град Београд је то организовао и данас настављамо са вакцинацијом људи из угоститељског сектора, хотелијерства, ту су фризери, пекари и сви они који током дана имају непосредан контакт са великим бројем људи – казала је Наташа Станисављевић.

Она је подсетила да је од јуче доступно 17 пунктова на којима грађани без заказивања могу да се вакцинишу „фајзером”, а од данас и „спутњик” вакцином.

– Пунктови се налазе у свим градским општинама, а поред њих раде и пунктови који се налазе у руралним подручјима и у којима је од данас доступна и „спутњик” вакцина. Позивам све који се досада нису вакцинисали да то учине и буду заштићени – истакла је Станисављевићева.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Данас ће бити ревакцинисан 400.000. становник Београда

Следећа вест

Радојичић: Циљ нам је да у наредном периоду 70 одсто Београђана има имунитет на вирус корона

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *