Редовна дезинфекција возила у јавном саобраћају

Нема коментара Share:
Редовна дезинфекција возила у јавном саобраћају

21.04.2021.
У циљу заштите здравља путника и возног особља спроводе се све епидемилошке мере, а посебна пажња је посвећена додатној хигијени и дезинфекцији возила која свакодневно учествују у јавном линијском превозу путника, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Како се наводи у саопштењу, на захтев овог секретаријата сви превозници ангажовани у јавном линијском превозу путника на територији града Београда, укључујући и возила БГ воза, доставили су извештај о динамици и начинима спровођења дневне хигијене возила. Поред редовног свакодневног чишћења возила, превозници врше и додатну дезинфекцију возила натријум-хипохлоритом. Такође, захваљујући донацији коју је добио Град Београд, у сва возила јавног линијског превоза путника постављени су дозери са дезинфекционим средством намењени за дезинфекцију руку. Превозници свакодневно прате потрошњу средства за дезинфекцију руку и допуњавају дозере.

Секретаријат за јавни превоз апелује на кориснике јавног превоза путника да не оштећују дозере за дезинфекцију руку, седишта, рукохвате и валидаторе.

Сви корисници јавног превоза путника на територији града Београда треба да поштују обавезу ношења заштитних маски у возилима, као и на стајалиштима где се налази већи број људи, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измене у јавном превозу због радова на Петловом брду

Следећа вест

Промена траса јавног превоза у Улици др Ивана Рибара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *