Радојичић: Заједничким радом и солидарношћу до још бољих односа

Нема коментара Share:

22.04.2021.
Приликом данашње посете Бањалуци поводом свечане академије којом је обележен 22. април – Дан града Бањалуке, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић одржао је узвратни састанак са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем. 

Том приликом двојица градоначелника разговарала су о најзначајнијим инфраструктурним пројектима у којима ће Србија помоћи Бањалуци, али и о бројним другим областима у којима је могуће унапредити будућу сарадњу између ова два града. 

– Желим да поделим утиске од самог почетка церемоније. Заиста  је било лепо, али најлепше је кад водимо конкретне разговоре, о конкретним идејама које ћемо у будућности реализовати, као што је то сада било на овом састанку којем је присуствовао и председник Републике Србије Александар Вучић. Реализација циљева и таквих идеја је могућа, али искључиво ако постоји заједнички рад и солидарност – нагласио је градоначелник Радојичић. 

Он је истакао да председник Републике Србије Александар Вучић одувек има жељу да помогне када види иницијативу и добре, конкретне идеје.

– Влада Србије и Београд су ту да помогну. Мост у Чесми је важан пројекат, затим највећи парк у Бањалуци за рекреацију свих њених грађана, школе у насељима у којима је то потребно, а најважнији јесте развој индустријске зоне у Бањалуци – нагласио је градоначелник Београда. 

Он је додао је да је остао задатак да се договарају о наредним корацима на састанцима који ће сигурно уследити.

Нагласио је такође да одговор на питање кога председник Републике Србије Александар Вучић подржава у Републици Српској гласи – српски народ.

Градоначелник Станивуковић је истакао да је овај дан најважнији од свих које је Бањалука досад имала, јер је на свој рођендан добила најлепше поклоне. 

– Посебно наглашавам важност довођења страних инвеститора у Бањалуку уз помоћ Србије и Београда, чиме ће бити отворене нове фабрике, постројења и радна места у главном граду Републике Српске. Такође је важно и да је завршена пројектна документација за највећи рекреативни парк у Бањалуци, чију ће изградњу на себе преузети Србија – рекао је градоначелник Бањалуке. 

Градоначелник Београда је подсетио и на локалне теме о којима ће двојица градоначелника у будућности разговарати. 

– Нема блискости у сарадњи и односима између два града без учесталијег виђања. Морамо се виђати чешће на културним, уметничким, научним скуповима јер је испреплетаност наших односа и сарадње многострука. Ни у фамилији нема блискости без континуираног виђања. Зато сам уверен да ћемо у будућности чешћим узајамним посетама, а још више заједничким радом и напорима унапредити сарадњу у свим областима на добробит нашег народа са обе стране Дрине – истакао је Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Скулптура „Сима Игуманов са сирочићима” враћена на Теразије

Следећа вест

Никодијевић: Београд гаји културу сећања на све жртве фашизма

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *