За малишане са Врачара додатних 130 места у вртићима

Нема коментара Share:

23.04.2021.
Радови на адаптацији дела Општине Врачар у вртић су у пуном јеку. Очекујем да током лета буду завршени, а да у септембру овде упишемо 130 деце, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је данас са председником општине Врачар Миланом Недељковићем и директорком Предшколске установе „Врачар” Емилијом Ђурђевић обишао градилиште у центру града за чију је адаптацију Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојио око 56 милиона динара.

– Адаптација погодних простора у вртиће се показала као изузетно ефикасни начин отварања нових места у предшколским установама будући да за мање новца и у краћем року добијемо објекат подједнако безбедан и опремљен као новоизграђени. Оваквим решењима и изградњом монтажних вртића коначно ћемо доћи до најважнијег циља, а то је да Београд буде без листе чекања за вртиће – рекао је Гак.

Гак је додао да је Општина Врачар једна од пет општина без листе чекања у Београду, те да је планским решавањем питања боравка деце у вртићима то могуће и на територији целог града.

– Последњих година приметан је раст интересовања за вртиће, што је веома битно зато што рад са децом треба да започне од најранијег узраста. Субвенционисањем боравка деце у приватним вртићима и отварањем нових места у државним, успели смо да испратимо потребе родитеља и обухват деце предшколским образовањем подигнемо на око 73 одсто, што је велики успех – рекао је Гак.

Он је поручио да је у државним вртићима у току конкурс за упис деце, који ће трајати до 14. маја, напоменувши да за сада све тече без проблема.

– Стигло је око 14.000 захтева који се предају искључиво електронским путем преко еУправе, а током лета, након анализе уписних комисија, листе ће бити објављене – закључио је Гак.

Недељковић је истакао важност овог пројекта за Општину Врачар.

– Потребе најмлађих су нам увек у фокусу, нови вртић у самом центру Врачара ће бити од великог значаја и радујемо се доласку деце – рекао је Недељковић.

У предшколску установу на Врачару уписано је око 2.400 деце, док је на актуелном конкурсу понуђено око 560 слободних места.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Јубилеј Савеза самосталних синдиката Београда обележен садњом у акцији „Дрво за мој Београд”

Следећа вест

Весић: За три године сва такси возила у Београду у белој боји

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *