Посебни термини за вакцинацију особа са инвалидитетом

Нема коментара Share:
Посебни термини за вакцинацију особа са инвалидитетом

23.04.2021.
Град Београд је удружењима особа са инвалидитетом омогућио посебне термине за вакцинацију, изјавила је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић за ТВ К1.

– У амбуланти Дома здравља „Стари град” у Вeнизелосовој улици данас су се од 8 до 9 часова вакцинисали само корисници Удружења особа са церебралном парализом. То се чини да се не би стварале веће гужве и како би корисници имали потребну врсту комфора приликом вакцинације, јер се ради о додатно угроженим групама. Ово је прилика да позовем и сва друга удружења, која се до сада нису пријавила, да организовано вакцинишу своје чланство путем Секретаријата за социјалну заштиту – истакла је Наташа Станисављевић, захваливши Дому здравља „Стари град” на доброј сарадњи.

Она је истакла да је у складу са постигнутим договором за свако посебно удружење особа са инвалидитетом вакцинацију могуће обавити или у просторијама домова здравља или у самим удружењима.

– Дакле, ово је позив свим удружењима особа са инвалидитетом за вакцинацију јер је она најважнија како бисмо се сви заједно што пре вратили нормалном животу – истакла је Наташа Станисављевић.

Председница Савета за церебралну и дечју парализу Дилбера Сарајлић указала је на то да је интересовање чланства велико.

– Родитељи су имали дилему и страх, али у договору и сарадњи са изабраним лекарима већина особа са церебралном парализом може да се вакцинише и сви наши корисници данас ће примити Синофармову вакцину. У организацији Града Београда омогућен је комби превоз, што је било веома важно за наше чланство. Свим нашим корисницима којима здравствено стање то омогућава саветујем да приме вакцину, јер само тако ћемо решити овај проблем и вратити се свакодневном животу – казала је Сарајлићева.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У пет београдских општина вакцинисано преко 50 одсто пунолeтног становништва

Следећа вест

Весић: Данас ће бити ревакцинисан 400.000. становник Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *