„Зеленило – Београд” наставља да улаже у савремену механизацију

Нема коментара Share:

23.04.2021.
ЈКП „Зеленило – Београд” улаже у обнову и осавремењавање механизације која се користи за одржавање јавних зелених површина, а ове сезоне механизација „Зеленила” богатија је за најсавременију машину за кошење са даљинским управљањем, саопштено је из овог комуналног предузећа.

Машина је намењена за уситњавање траве, зељасте вегетације и дрвенастог растиња старости до годину дана, а максимална удаљеност са које се косачица може контролисати је 300 метара. Уређај ће се користити на тешко доступним местима, која су до сада кошена ручно помоћу моторног тримера.

Радници „Зеленила” су и досад редовно косили те површине, што је захтевало велику пажњу, појачану опрезност, физички напор и време, а постојала је и могућност повреда на таквим теренима. Сада ће тај посао бити много ефикаснији и бржи.

Приликом кошења се употребљава бензински мотор. Електрични погон, који је осигуран за раздаљину од два километра, може се користити уколико у машини нестане горива, како би се она безбедно вратила у гаражу или до камиона за транспорт. Такође, приликом истовара и паркирања косилице у гаражу може се користити електрични погон, како би се смањило удисање издувних гасова.

Применом модерних машина ЈКП „Зеленило – Београд” потврђује да прати савремене трендове у делатности којом се бави, да је отворено за имплементацију нових технологија и да на тај начин обезбеђује уређене зелене површине, али и континуирано побољшава услове рада и безбедност својих запослених на терену, саопштено је из овог предузећа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Игре без граница – Олимп за све

Следећа вест

Скулптура „Сима Игуманов са сирочићима” враћена на Теразије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *