Радојичић: Никада не смемо заборавити погибију 16 недужних људи у бомбардовању РТС-a пре 22 године

Нема коментара Share:

23.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић подсетио је да је у ноћи између 22. и 23. априла пре тачно 22 године погинуло 16 недужних људи у згради Радио-телевизије Србије у Абердаревој улици.

– У бомбардовању зграде РТС-a je пре 22 године живот изгубило 16 радника те медијске куће. Сваке године сећамо се погибије ових недужних људи, који су и те ноћи храбро и професионално обављали свој посао – рекао је градоначелник Радојичић.

Он је додао да је први пут у историји ратовања погођена једна медијска кућа која је претходно проглашена за легитимни војни циљ. Зграда РТС-a бомбардована је током емитовања вести, у два сата и шест минута после поноћи.

– Десет од 16 радника ове медијске куће били су млади људи који још увек нису стигли да оснују своје породице и остваре своје снове. Сви су страдали на својим радним местима. Њихови животи су прекинути на свиреп начин. И даље чекамо одговоре зашто су њихови животи тако трагично прекинути и зашто су зграда телевизије и људи у њој за неке били легитимна мета. Сваке године одајемо пошту страдалима полагањем венаца на споменик подигнут овим храбрим и недужним људима. Никада их не смемо и нећемо заборавити – поручио је градоначелник Радојичић.

У нападу су погинули: Јелица Мунитлак, шминкерка, Kсенија Банковић, видео-миксер, Дарко Стоименовски, техничар у размени, Небојша Стојановић, техничар у мастеру, Драгорад Драгојевић, радник обезбеђења, Драган Тасић, електричар, Александар Делетић, камерман, Славиша Стевановић, техничар, Синиша Медић, дизајнер програма, Иван Стукало, техничар, Дејан Марковић, радник обезбеђења, Милан Јоксимовић, радник обезбеђења, Бранислав Јовановић, техничар у мастеру, Слободан Јонтић, монтер, Милован Јанковић, прецизни механичар и Томислав Митровић, режисер програма.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Ускршњи караван на „Каленић” пијаци

Следећа вест

Радојичић: Данас отварамо нову зграду Амбасаде Немачке и настављамо заједничку сарадњу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *