Весић: Скупштина Града Београда у четвртак о олакшицама за угоститеље

Нема коментара Share:

26.04.2021.
Одборници Скупштине Града Београда гласаће у четвртак о предлозима да се помогне угоститељима како би преживели кризу, задржали запослене и исплаћивали редовно плате, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

– Верујем да ће градски одборници прихватити предлог који сам поднео да се угоститељи који раде у пословним просторима чији је власник Град Београд ослободе плаћања кирије за мај. Ову погодност добиће 481 угоститељ који ради у 41.999 квадрата пословних простора. На овај начин желимо да помогнемо угоститељима да надокнаде губитке које су имали у марту и априлу ове године, када нису могли да раде – поручио је Весић и додао да од угоститеља очекује да задрже своје запослене и да им редовно исплаћују плате.

Весић је рекао да ће одборници Скупштине града одлучивати и о његовом предлогу да се сви угоститељи који раде на територији града ослободе плаћања таксе у јуну и јулу за заузеће јавне површине за баште.

– Ова одлука је додатна помоћ угоститељима. Желим само да буде јасно да ће ову помоћ моћи да користе само угоститељи чије су баште легалне, односно они који су добили дозволу локалне самоуправе за постављање баште. Они који су баште поставили нелегално, могу да очекују казну и нека не рачунају да могу било када да раде без дозволе. Дакле, моја порука угоститељима да што пре посете општине и поднесу захтеве за постављање башти јер ће тако остварити право да два месеца не плаћају таксе – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Вакцинацијом до колективног имунитета

Следећа вест

Весић: Милионита доза вакцине дата у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *