Радојичић: У току Mеђународне недеље вакцинације под слоганом „Вакцине нас зближавају” апликована милионита доза вакцине у Београду

Нема коментара Share:

26.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је да је током данашњег дана дата милионита доза вакцине у Београду.

– Веома сам задовољан оваквим резултатима. Поносан сам на одличну организацију имунизације у Београду, посебно што је милионита доза дата баш у току данашњег дана када траје и Међународна недеља имунизације под слоганом „Вакцине нас зближавају” – рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је појаснио да је општи циљ ове међународне манифестације  повећање обухвата људи имунизацијом, и то на светском нивоу, нарочито када је реч о популацији која припада тешко доступним, осетљивим и маргинализованим групама.

– Београд је свих ових недеља показао да дели начела, вредности и принципе који се промовишу током Међународне недеље вакцинације. У том смислу, требало би да свако од нас буде добар пример у свом окружењу – да се вакцинише због себе, својих ближњих али и шире заједнице. У Београду су вакцине лако доступне свима – поручио је градоначелник Радојичић.

Он је нагласио да је до јуче у нашој престоници дата 998.771 доза вакцине. У Београду је закључно са јучерашњим даном вакцинисано 5.456 особа, а укупно је до сада вакцинисано 585.659 људи.

– Од тога је 172.547 особе, односно 12,4 одсто пунолетних грађана примило само прву дозу вакцине, а 413.112 људи, односно 29,7 одсто пунолетних грађана обе дозе вакцине – истакао је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на водоводним мрежама у Старом граду и на Чукарици

Следећа вест

Потписани уговори о отпису дугова насталих растуром воде у насељу Војни пут

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *