Отворен нови пункт за вакцинацију у Спортском центру „Олимп”

Нема коментара Share:

27.04.2021.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је данас нови пункт за вакцинацију у Спортском центру „Олимп” на Звездари и том приликом поручила да се Град Београд залаже да пунктови за вакцинацију буду доступни свим грађанима.

Она је истакла да је овај пункт отворен захваљујући сарадњи Општине Звездара, Спортског центра „Олимп” и уз одобрење Дома здравља „Звездара”.

– Сви који желе, данас се могу вакцинисати „синофарм” вакцином. Град Београд се залаже да пунктови за вакцинацију буду доступни свим грађанима. Излазимо међу људе како би вакцинација била што ефикаснија и пунктови што доступнији, јер грађани могу доћи без заказивања. У протеклих месец и по дана у пунктовима који су отворени у свим руралним насељима у Београду вакцинисано је више од 45 хиљада грађана. Пунктови у које грађани могу доћи без заказивања и пунктови који се налазе у сеоским амбулантама наставиће са радом и у наредном периоду. Од сутра је поново доступна вакцинација „синофарм” вакцином – рекла је Станисављевићева и захвалила медицинским радницима и директорки Дома здравља „Звездара”.

Председник општине Звездара Владан Јеремић истакао је да је ово четврти по реду вакцинални пункт на територији ове општине.

– Циљ нам је да вакцинацију учинимо доступном за што већи број становника наше општине. У претходном периоду организовали смо вакциналне пунктове у здравственој станици у Малом Мокром Лугу, амбуланти у Великом Мокром Лугу и у насељу Војвода Влаховић. Данас смо овде у СЦ „Олимп” и сигуран сам да ћемо наставити овим темпом. По броју вакцинисаних смо међу првих десет општина у Србији и врло смо близу тога да скоро половина пунолетних становника буде вакцинисана, што је и најбржи начин да се вратимо нормалном животу – нагласио је Јеремић.

Директор Спортског центра „Олимп” Славиша Дамјановић казао је да је управа овог центра препознала важност тога да се што већи број посетилаца, корисника и грађана вакцинише.

– Зато смо се одлучили на заједничку акцију са Градском општином Звездара, Домом здравља „Звездара” и надлежним секретаријатом, како би што већи број наших грађана био вакцинисан у најбржем року и без заказивања и чекања – рекао је Дамјановић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почасне фестивалске награде „Београдски победник” Шербеџији, Ђорђевићу и Кљаковићу

Следећа вест

Никодијевић: Вакцинацијом до колективног имунитета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *