Никодијевић најавио значајне олакшице за угоститеље

Нема коментара Share:

28.04.2021.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић оценио је да се вакцинација у Београду одвија задовољавајућом брзином и прецизирао да је закључно с јучерашњим даном 593.693 Београђана добило бар прву дозу вакцине, од чега је 427.763 и ревакцинисано. То заправо значи, појаснио је Никодијевић, да је 30,7 одсто пунолетних грађана примило обе дозе вакцине.

– Циљ нам је да у Београду буде ревакцинисано 750 хиљада људи, због чега настављамо истим темпом којим смо радили и претходних недеља. На Београдском сајму без заказивања могу да се приме три вакцине: „фајзер”, „спутњик” и „синофарм” – рекао је Никодијевић и подсетио да у Београду има и много мобилних пунктова, што је посебно важно за удаљеније становништво у сеоским срединама.

Он је нагласио да су у старосној категорији од 65 до 74 године најбољи резултати и да је вакцинисано више од 72 одсто људи.

Никодијевић је још једном апеловао на Београђане да се вакцинишу и оценио да смо веома близу изласка из ове ситуације.

Председник Скупштине града осврнуо се и на сутрашњу седницу Скупштине града, на којој ће се на дневном реду наћи олакшице за угоститеље, који су и иначе највише погођени пандемијском кризом.

– Имајући на уму мере које важе безмало годину дана, због чега су угоститељима смањени промети и приходи, апсолутно смо свесни да раде у тешким условима. Надовезујемо се на мере Владе Србије и ово је пети пут да Град Београд доноси неку од олакшица. Тако ћемо овог пута угоститеље ослободити плаћања закупнина за простор који је у власништву Града Београда и то за мај, као и надокнада за баште за јун и јул – навео је Никодијевић.

Прецизирао је да ће се ове олакшице односити на више од 51 хиљаду квадрата пословних простора чији је власник Град, као и на баште угоститељских објеката.

– Не можемо бити неми посматрачи, ми смо партнери у овом послу и зато морамо да чујемо глас угоститеља и да разумемо њихове проблеме – поручио је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нова улагања у СЦ „Раковица”

Следећа вест

Међународни мајски турнир градских одбојкашких репрезентација

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *