Нова улагања у СЦ „Раковица”

Нема коментара Share:

28.04.2021.
Сала за борилачке спортове у Спортском центру „Раковица” добила је нову „татами” подлогу, а овај објекат јуче су обишли члан Градског већа Филип Марјановић, председник општине Милош Симић, као и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, саопштено је из Општине Раковица.

Нова подлога површине 50 квадратних метара донација је Града Београда, а постављена је у делу овог спортског центра у којем се тренирају бокс и други борилачки спортови.

Директорка ЈП „Пословни центар Раковица” Душица Стојковић представила је и друге радове који су у претходном периоду извршени у Спортском центру „Раковица”.

Током обиласка представљен је и простор за спортске легенде које су стасавале у Раковици. Приказана је стална изложбена поставка посвећена легендарном фудбалеру и првој „Звездиној звезди” Рајку Митићу, који је део живота и прве фудбалске кораке направио баш у Раковици. Осим Рајка Митића, у кутку за спортске легенде Раковице постављени су и панои посвећени најбољим спортским колективима у овој општини, Фудбалском клубу „Раковица”, Рукометном клубу „Раковица”, Кошаркашком клубу „Рас” и Боксерском клубу „Белка”.

Након обиласка гости су присуствовали финалним борбама боксерског турнира „Меморијал Бранко Пешић – Београдски победник”.

Спортски центар „Раковица” у последњих неколико година доживео је велику трансформацију. Реконструисана је фасада и замењени су врата и прозори, захваљујући чему је објекат постао енергетски ефикаснији. Осим тога, постављена је нова ЛЕД расвета, окречени су хала, теретана, свлачионице и ходници, а обновљено је и хиљаду квадратних метара трибина. Пре тога саниран је кров, реконструисан је паркет, као и свлачионице.

У претходном периоду средства су уложена и у женски део теретане за који је набављена нова опрема, трака за трчање, бицикл и други спортски реквизити. И за ову салу је Град Београд почетком године донирао 50 квадратних метара „татами” подлоге, чиме је помогао опремање и прилагођавање овог простора женском фитнесу.

Захваљујући овим улагањима обезбеђени су услови за тренинг професионалних спортиста и рекреативаца, али и за организовање домаћих и међународних спортских такмичења.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележено 103 године од смрти Гаврила Принципа

Следећа вест

Никодијевић најавио значајне олакшице за угоститеље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *