Радојичић: Дечје васкршње чаролије су још један чувар наше традиције

Нема коментара Share:

28.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић присуствовао је данас отварању изложбе најлепше осликаних јаја и ликовних радова 23. по реду Дечјих васкршњих чаролија у Галерији РТС-а. Отварању манифестације и награђивању најбољих радова деце из Србије присуствовао је и патријарх Српске православне цркве Порфирије, представници Радио-телевизије Србије, као и организације Пријатељи деце Палилуле.

Обишавши изложбу, градоначелник Радојичић је поздравио учеснике и децу чији су радови награђени и истакао да је важно настављати добру традицију.

– Бог, пролеће и Васкрс оживе овај свет у свим околностима и у свим недаћама. Верујем да ћемо славећи Васкрс бити много јачи и да ћемо изаћи из борбе са короном, те да ће деца ускоро моћи да се играју нормално као и пре. Важно је да поштујемо нашу традицију и да у овако лепим тренуцима будемо заједно. Посебан значај огледа се у чињеници да је пристигло много радова и са Косова и Метохије, а њихов дечји уметнички израз говори нам неке ствари много боље него што могу исказати одрасли, како чувају традицију, како тамо живе и колико им је тешко. Честитам свој деци која су учествовала у изради радова и својом креативношћу дала свој допринос овако лепој изложби – истакао је Радојичић.

Патријарх Порфирије је подсетио да је Исус Христ поручио одраслима да треба да буду као деца.

– Треба да будемо радосни и да волимо једни друге, ширећи љубав око себе. Налазећи се међу овим радовима на којима сте бојама показали шта су радост, различитост и сазвучје које може да буде права лепота, речи Христове су потпуно јасне. Зато вас молим да не одустанете од тога да нама старијима, који смо тако леп свет често учинили местом мржње, нетрпељивости и туге, укажете да треба да будемо као ви – казао је патријарх српски, честитајући деци и присутнима Васкрс.

Том приликом награђеној деци уручене су пригодне дипломе и награде у категоријама најбољих ликовних радова, као и за најлепше осликано јаје.

Изложба, која ће трајати од 28. априла до 7. маја, одржава се под покровитељством Скупштине Града Београда и Српске православне цркве, а медијски спонзор је Радио-телевизија Србије. Организатори овогодишње манифестације су Пријатељи деце Палилуле, Црква Светог Марка и Музеј града Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Препоручујем велики опрез за празнике, ризици су велики, за озбиљније опуштање исувише рано

Следећа вест

Радно време „Паркинг сервиса” током предстојећих празника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *