Одборници донели неколико планских аката

Нема коментара Share:

29.04.2021.
Одборници Скупштине Града Београда донели су на данашњој седници неколико планских аката, који према речима главног урбанисте Марка Стојчића проистичу из четири приватне иницијативе. Измењен је и допуњен План детаљне регулације ширег подручја уз Улицу војводе Степе за Блок 4 (фаза I1) на Вождовцу, а донети су и планови детаљне регулације за део Орловског насеља у Миријеву и за комплекс „West 65” у Новом Београду.

Иницијативе на основу којих се доносе планови представљају континуитет у степену инвестирања у Београду, појаснио је Стојчић.

– Урбанизам функционише добро, одржавамо континуитет и нема бојазни да ће инвестициони талас у Београду стати – оценио је Стојчић и најавио за наредни и летњи период низ важних планских аката. Како је оценио, реч је о вероватно и најзначајнијим планским документима у овој деценији.

Одборници су се сагласили и са Одлуком о изради измене и допуне Плана детаљне регулације насеља Бањица, комплекс између Црнотравске, Булевара Југословенске армије, Беранске, Борске и Каљавог потока (фаза I), за део Блока 3 на Вождовцу, а усвојили су и две одлуке о изради планова везаних за делове Железника и Крњаче.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Позив грађанима да дају крв

Следећа вест

Наградни фото конкурс Туристичке организације Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *