Јавно-приватно партнерство за финансирање саобраћајне сигнализације у зонама школа приградских општина

Нема коментара Share:

29.04.2021.
Одборници Скупштине града усвојили су Предлог концесионог акта за финансирање редовног одржавања хоризонталне саобраћајне сигнализације и делова саобраћајне опреме, пешачких ограда и саобраћајних стубића у зонама школа у седам градских општина.

Како је истакао секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, предмет концесије подразумева редовно одржавање хоризонталне и вертикалне сигнализације, делова саобраћајне сигнализације, опреме пешачких ограда и саобраћајних стубића у зонама школа у седам градских општина: Барајеву, Гроцкој, Лазаревцу, Младеновцу, Обреновцу, Сопоту и Сурчину, као и израду недостајућих пројеката зона школа на период од 25 година.

– У приградским општинама имамо укупно 46 матичних основних школа и 97 истурених одељења, што укупно чини 143 зоне школе. Концесионар има обавезу да у седам приградских општина уради зоне школе, уреди их, одржава хоризонталну и вертикалну сигнализацију бар једном годишње, а ти радови морају бити завршени до 1. септембра. Такође, концесионар има обавезу одржавања делова саобраћајне опреме, пешачких ограда и саобраћајних стубића, као и израде недостајућих пројеката за зоне школа у року од шест месеци од увођења у посао. Заузврат, концесионар ће имати могућност набавке, изградње и постављања одређених елемената урбаног мобилијара, 50 ЛЕД дисплеја на територији седам приградских општина које нису обухваћене Генералним урбанистичким планом и каталогом урбане опреме. Град Београд би без накнаде у процењеној вредности од 200.000 евра годишње, односно пет милиона евра за период трајања концесије, користио део времена на дисплејима за информације од општег значаја – рекао је Рафаиловић.

Градски одборници су усвојили и Решење о давању сагласности на коначни Нацрт јавног уговора о јавно-приватном партнерству о обављању делатности експлоатације и одржавања система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу путника у Београду. Такође, усвојени су и Извештај о степену реализације, програму уређења и додели грађевинског земљишта у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2020. године, као и Извештај о раду Градског правобранилаштва Града Београда за период од 1. јануара до 31. децембра 2020. године. Одборници су усвојили Предлог решења о давању сагласности на Статут Апотекарске установе „Апотека Београд”, Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о допуну Статута јавног предузећа за обављање делатности од општег интереса за Град Београд – „Београдска тврђава”, као и Предлог одлуке о  спровођењу јавног конкурса за изборе директора ЈКП „Инфостан технологије”, чији је оснивач Град Београд.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Наградни фото конкурс Туристичке организације Београда

Следећа вест

Измене у јавном превозу због радова у Љутице Богдана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *