Весић: Завршени радови на реконструкцији „Скадарлије”

Нема коментара Share:

30.04.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је у изјави за ТВ Прва да су радови на реконструкцији Скадарске улице завршени синоћ, а уједно и најавио нова улагања у боемску четврт Београда.

Весић је нагласио да су радови окончани, као и да је преостало само да се на улазу из Зетске улице поставе потапајући стубићи са камерама и додао да ће до тада бити постављене физичке препреке.

– На тај начин биће спречен улазак моторних возила у „Скадарлију”, што наравно не важи за доставна возила са посебним дозволама која могу да саобраћају овом улицом у одређено време у току јутра. Реконструкција је рађена у три фазе – прво је рађен део од Господар Јевремове према Скадарској, а након тога плато у Улици Страхињића бана, од Француске до Скадарске, док је у другом делу реконструкције обављен посао од Булевара деспота Стефана до Зетске. Коначно, у последњем делу реконструкције рађен је део од Господар Јевремове према Зетској – рекао је Весић.

Он је додао да је калдрма поново постављена и истакао да информације које су се појавиле на друштвеним мрежама и интернету, а које су говориле да је калдрма у Скадарлији стара 200 година, једноставно нису тачне.

– Калдрма је у Скадарлији постављена 1967. године и сада је наравно поново ту, у одличном стању. Урађена је комплетно нова водоводна и канализациона мрежа, постављена нова расвета, а ускоро ће бити реконструисане и четири фасаде. Кућа Ђуре Јакшића ће такође бити уређена и читава улица ће имати нови сјај. Скадарлија је једно од три места у Београду која привлаче највећи број туриста, поред Калемегдана и Храма Светог Саве – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Све мање пацијената у привременој болници у Београдској арени

Следећа вест

Весић: „Бир фест” ће ове године бити одржан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *