Градоначелник Радојичић честитао Ускрс патријарху Порфирију, Српској православној цркви и свим православним верницима

Нема коментара Share:

02.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је највећи хришћански празник Ускрс патријарху српском Порфирију, Српској православној цркви и свим православним верницима. 

– Патријарху српском господину Порфирију, Српској православној цркви и свим православним верницима, честитам највећи и најдуховнији хришћански празник – Васкрс. Дани који су пред нама подсећају на јединство са Христом, али и на блискост унутар породице и срећу коју она пружа. Окупљени у храмовима наше цркве и у сопственим домовима, данас, више него икад, имамо разлога да се замислимо над судбином нашег народа и човечанства у целини. Суочени са пандемијом, остајемо верни нашим најближима са којима делимо добро и зло. И управо је у томе суштина овог празника који симболизује васкрсење Христово, али и свих људи који ће, као и много пута кроз историју, савладати још један велики изазов и изаћи из њега скромнији, мудрији и са већим обзиром према природи.

Улога Српске православне цркве и патријарха као њеног поглавара је у овом процесу веома важна, јер нам пружају утеху и спокој, а ожалошћенима начин да своје губитке лакше поднесу.

Христос нас својим делом и речима подучава да верујући, уједињени у љубави према ближњем можемо достићи блаженство и срећу, пре свега на овом свету. Позивам вас стога да ту бригу према ближњима, али и свим суграђанима, и даље исказујемо поштујући све неопходне мере опреза и заштите, како бисмо из пандемије изашли што је могуће пре, а то је циљ који нам је сада надомак руке.

Желим нам да Васкрс прославимо онако како доликује, пре свега у породичном кругу, уз све оне дивне обичаје који су преношени са колена на колено и представљају невидљиву, али нераскидиву везу са прошлошћу.

Свесни да нас чека још много тешких дана, уз духовну снагу коју овај празник симболизује, још одлучније настављамо и борбу за интересе нашег српског народа, наше Православне цркве и наше будућности, наводи се у честитки градоначелника Радојичића.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Поносан сам на Београђане, држимо лидерску позицију у вакцинацији грађана

Следећа вест

Весић присуствовао јутарњој васкршњој литургији у Храму Светог Саве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *