Весић: Медији слободнији него пре 2012, има простора за напредак

Нема коментара Share:

03.05.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је да су медији у Србији слободнији него пре 2012. године, истичући да је Светски дан слободе медија, који се обележава данас, прилика да се сви који утичу на развој друштва упитају да ли су довољно учинили да медији буду слободни.

Весић је нагласио да је држава отворена да се разговара о томе шта може да се уради да би медији били још слободнији, као и да увек има простора да се ради на побољшању статуса новинара.

– Не пристајемо на то да се медији злоупотребљавају у политичкој борби, што раде наши политички противници. Медије чији су власници и које контролишу сурово злоупотребљавају у борби против својих политичких противника, доводећи у непријатну позицију новинаре који раде за њих и креирају лошу медијску слику о Србији – рекао је Весић за Танјуг.

Оценио да се данас у Србији слободно и критички пише о раду власти у многим штампаним медијима и на ТВ каналима, али да је проблем притисак који врше власници појединих медија, који су блиски бившој власти.

– Право сваког новинара је да ради онако како сматра да треба и та врста притиска је отворена и о томе треба да се разговара јер нико нема право да прозива и етикетира новинаре који не пишу и не раде онако како мисле власници медија који подржавају ставове бивше власти – навео је Весић.

Додао је да је данас држава много ефикаснија када су у питању напади на новинаре и да се хапсе и санкционишу функционери који, како каже, дозвољавају себи да нападну новинаре као што је, подсетио је, био случај са председником општине Гроцка Драгољубом Симоновићем.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Mере треба да зависе од степена вакцинације, а Београд и даље предњачи у томе

Следећа вест

Весић: Данас се привремено пушта у саобраћај Црнотравска улица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *