Весић: Нови пункт за вакцинацију у „Ушћу” од четвртка

Нема коментара Share:

04.05.2021.
У Тржном центру „Ушће” од четвртка у 9 часова биће отворен пункт за вакцинацију, где ће грађани без заказивања моћи да приме једну од четири вакцине које су тренутно доступне у нашој земљи, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић. У изјави за Танјуг Весић је навео да је у ТЦ „Ушће” све спремно за почетак вакцинације и додао да је за сада то једини тржни центар у којем ће се обављати вакцинација.

– Ово је наш трећи пункт за вакцинацију, поред Сајма и Белекспоцентра. Овај тржни центар је први понудио простор за вакцинацију, добили смо велики простор од 500 квадрата и уредили смо га у потпуности са свим стандардима – рекао је Весић.

Навео је да и овај пункт, као и сви остали, има кабине за преглед код лекара, део за администрацију, део за вакцинацију, а биће присутни и лекари и медицинске сестре који ће пратити стање пацијената 15 минута након што приме вакцину.

Ако буде постојало велико интересовање грађана и грађанки за вакцинацију у ТЦ „Ушће”, Весић је најавио да ће и у осталим центрима то бити омогућено. Казао је да је ТЦ „Ушће” осим простора за првих сто вакцинисаних обезбедио и ваучере у вредности од 3.000 динара, компанија „Фешн компани” за првих 50 вакцинисаних ваучере од 5.000 динара, а „БГ електроник” за првих сто вакцинисаних поклон техничку робу.

– На тај начин и они су показали да желе да дају свој допринос да се грађани што више стимулишу за вакцинацију – рекао је Весић и додао да је у Београду до сада 43 одсто пунолетних грађана вакцинисано.

Истакао је да се Београд ближи проценту од 50 одсто вакцинисаних пунолетних грађана и додао да је потребно да се вакцинише још 90.000 грађана да би се до тога дошло. Весић је додао да су постављањем пункта у ТЦ „Ушће” сада у фокусу за вакцинацију млади, јер је у Београду скоро 73 одсто вакцинисаних старости између 64 и 75 година.

– У овој фази вакцинације нам је фокус да се вакцинишу људи од 18 до 49 година. Од 15. маја ћемо покренути кампању за младе коју ће Град Београд радити заједно са Егзитом и Бир фестом, односно фестивалима који знају како да комуницирају са младима, јер нам је сада циљ да вакцинишемо што више младих – навео је Весић.

Упитан да ли то подразумева да ће на Егзит и Бир фест моћи да иду само вакцинисани, Весић је казао да таква одлука није донета. Поручио је да је веома важно да се што више грађана у наредном периоду вакцинише како би се створио колективни имунитет, али и епидемиолошки услови за одржавање Егзита и Бир феста.

У ТЦ „Ушће” ће осим Београђана моћи ће да се вакцинишу и људи из унутрашњости, а позив за ревакцинацију добиће у месту где живе, додао је Весић.

– Уколико неко дође из Лесковца и вакцинише се у „Ушћу”, он ће позив за ревакцинацију добити у свом дому здравља – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Горан Весић: У Београду ревакцинисано више од трећине пунолетног становништва

Следећа вест

Весић са ватрогасцима на њихов међународни дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *