Предлог закона о буци ускоро на јавној расправи

Нема коментара Share:

05.05.2021.
Представници Града Београда и Министарство заштите животне средине одржали су данас веома садржајан састанак у вези са Предлогом закона о буци.

– Захвалан сам министарки Ирени Вујовић на подршци и разумевању проблема у којем се налазе стотине хиљада грађана Београда који су деценијама изложени буци. Предлог закона је скоро утврђен и остало је да Радна група усагласи још неке техничке детаље како би био послат на јавну расправу. Када закон буде усвојен, Комунална милиција и инспектори за заштиту животне средине моћи ће без најаве да проверавају ниво буке путем справа које су баждарене и којима ће бити опремљен сваки милиционар. Комунална милиција моћи ће на лицу места да изриче мере престанка емитовања гласне музике и да привремено одузме средство са кога се емитује недозвољена бука. На тај начин коначно ћемо да заштитимо стотине хиљада Београђанки и Београђана који су изложени терору бахатих суграђана који мисле да могу да раде шта хоће и да за њих закон не важи – навео је Горан Весић.

Заменик градоначелника је истакао и да је договорено да брод „Аргус”, који је научна лабораторија, буде коришћен за контролу загађења пре свега Саве током викенда, када један број привредних субјеката испушта у реку опасне и отровне материје.

– Тај посао ће заједно радити Министарство заштите животне средине и Град Београд. Контролисаћемо квалитет воде у Сави посебно викендом, а тамо где утврдимо повећано загађење затворићемо сваки привредни субјект који загађује реку и крши закон – нагласио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду вакцинисано 44,1 одсто пунолетних, за викенд биће ревакцинисано пола милиона људи

Следећа вест

Запрашивање комараца у четвртак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *