Градоначелник Радојичић честитао Светски дан Црвеног крста

Нема коментара Share:

08.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је свим члановима и волонтерима Светски дан Црвеног крста. Сваке године се 8. маја славе принципи, вредности, дуга историја, као и снажан утицај који је ова велика организација имала током свог дугог постојања.

 – Данас је важан дан за Црвени крст Србије и сви људи који су ангажовани у овој организацији треба да су поносни што јој припадају. Чињеница да је Српско друштво Црвеног крста основано у Београду 1876. године, односно свега 13 година након оснивања матичне организације у Женеви, сведочи да су хуманост и жеља да се помогне људима када им је тешко својствени нашем народу – рекао је Радојичић.

Градоначелник Радојичић је такође истакао изузетно важну улогу коју су запослени и волонтери Црвеног крста имали и још увек имају током трајања пандемије вируса корона. Он је додао да су њихова пожртвованост и хуманост од великог значаја приликом пружању помоћа, наде и утехе у тренуцима када је најтеже онима којима је помоћ потребна.

– Хвала Црвеном крсту на посвећеном и пожртвованом раду. Хуманост, непристрасност, неутралност, независност, добровољност, јединство и универзалност су основни принципи Црвеног крста, а грађани су свакодневно у прилици да се увере да ова организација доследно и истрајно следи своје принципе – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Пунктови за вакцинацију у још два тржна центра

Следећа вест

Весић: Вакцинисано 44,5, а ревакцинисано 35,5 одсто пунолетних у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *