Посебан режим саобраћаја на београдским гробљима у понедељак 10. маја

Нема коментара Share:

09.05.2021.
Јавно комунално предузеће „Погребне услуге” апелују на грађане да сутра, 10. маја, на Побусани понедељак, уместо својих аутомобила, за одлазак на гробље користе градски превоз, саопштено је из овог предузећа.

У понедељак, 10. маја, од 7 до 15 часова неће бити дозвољен улазак аутомобилима на свим гробљима. Капије за улаз моторних возила биће отворене од 15 до 18 часова. На Новом, Земунском и Топчидерском гробљу сутра је на снази потпуна забрана уласка за аутомобиле. Такође, ЈКП „Погребне услуге” апелују на посетиоце да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике.

Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и  нестабилни, па у случају наслањања и механичког притиска може доћи до њиховог пада и повређивања присутних лица.

Посебно је скренута пажња родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају приликом посете гробљу. На гробљу је забрањен приступ деци млађој од 10 година без пратње одраслог лица.

Према члану 10. градске Одлуке о уређењу и одржавању гробља и сахрањивању, „О одржавању гробних места и надгробних обележја на њима старају се искључиво њихови корисници, породица и сродници“. Власници нестабилних споменика у најкраћем року јаве треба да се јаве управи гробља због договора о санацији споменика.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: „ЕУ караван” постављен у центру града, Европска унија значајан партнер са којим радимо велике пројекте за Србију и Београд

Следећа вест

Никодијевић: Београд и Србија увек на правој страни историје, поносни на улогу и победу у борби против фашизма

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *