Весић: Унапређена апликација „Паркинг сервиса” омогућава грађанима брзо и једноставно паркирање

Нема коментара Share:

10.05.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас промоцији унапређене верзије апликације и е-шалтера Јавног предузећа „Паркинг сервис”. Унапређена апликација омогућава корисницима неколико нових услуга путем андроид телефона, истакао је Весић у гаражи на Обилићевом венцу.

Подсетио је да је апликација покренута пре скоро 16 месеци и да је за то време стекла око 60.000 корисника.

– Наш циљ је 100.000 корисника јер се показало да грађани прихватају нове ствари које им олакшавају живот. „Паркинг сервис” једно је од наших најиновативнијих предузећа, али и на нивоу предузећа из најразвијенијих земаља света – истакао је Весић и подсетио да је гаража на Обилићевом венцу после реконструкције добила престижну европску награду за најзеленију – еколошку гаражу на старом континенту.

Прецизирао је да корисници путем апликације, као и до сада, могу да плате паркирање у гаражама, паркиралиштима и зонама. Такође, могу да добију нотификацију о истеку времена плаћеног паркирања и издатој електронској дневној паркинг карти, али и да је, по први пут, плате онлајн са попустом од 50 одсто.

– Новина је што корисници сада могу да добију обавештење и о возилима уклоњеним или премештеним „пауком” по налогу надлежних органа, као и локацији на којој се возило налази. Такође, становници подручја зонског система паркирања након што добију обавештење о истеку повлашћене карте за паркирање од сада могу да је плате онлајн и на тај начин продуже њено важење. Паркирање у гаражи корисници такође могу да плате онлајн, без одласка на благајну и без контакта са инкасантима, тако што ће скенирати паркинг картицу коју преузимају на улазу у паркиралиште – навео је Весић.

Иновације у електронским сервисима показују колико напредујемо, посебно у време пандемије и смањених социјалних контаката.

– На пример, од прошле године не постоји ниједна пријава за упис у дечје вртиће а да није у електронској форми – указао је Весић и најавио за ученике од првог до четвртог разреда дигиталне уџбенике од 1. септембра.

Он је истакао да ова апликација омогућава и гостима престонице да се веома лако снађу приликом паркирања. Најавио је у скорој будућности и „београдску картицу” путем које ће моћи да се врши услуга плаћања и попуста за јавни превоз, културне манифестације и сличне услуге.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић је додао да је за ту општину питање паркирања веома важно. Он је истакао да ће „Паркинг сервис” током лета на простору од Француске улице до Тадеуша Кошћушка и од Васине до Цара Душана почети са постављањем паркинг сензора.

– Предвиђено је да буде постављено више од 2.000 паркинг сензора, а грађани ће путем апликације коју данас промовишемо имати прилику да брзо и једноставно дођу до свог места за паркирање.

Догађају је присуствовао извршни директор ЈКП „Паркинг сервис” Милош Петровић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Без воде у среду потрошачи у Крњачи, Котежу, Овчи и Борчи

Следећа вест

У ТЦ „Ушће” до сада вакцинисано више од 2.600 људи, у мобилном аутобусу више од 500

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *