Весић обишао мобилни пункт за вакцинацију у Гроцкој

Нема коментара Share:

12.05.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је мобилни пункт за вакцинацију који је данас постављен у централној грочанској улици. Заједно са њим имунолошки аутобус обишли су и председник општине Гроцка Драган Пантелић, као и директор ДЗ „Гроцка” Небојша Благојевић. 

Весић је том приликом истакао да је на територији Гроцке званично вакцинисано 21.146 лица, а ревакцинисана је 17.081 особа. На то, додао је Весић, треба додати четири до пет хиљада Грочана који су вакцинисани на Сајму.

– Наша процена је да је у Гроцкој вакцинисано више од 25, можда и 26 хиљада људи. На територији читавог Београда, закључно са јучерашњим даном, вакцинисано је 635.448 људи, што износи 45,7 одсто пунолетне популације. Ревакцинисано је 504.610 лица, односно 36,3 одсто пунолетне популације. Недостаје нам, закључно са јучерашњим даном, још 59.790 лица да се вакцинише како бисмо дошли до процента од педесет одсто, што је наш први циљ за мај – прецизирао је Весић.

Да би се до тог циља стигло, вакцинација мора да се организује тамо где људи долазе, живе или раде, казао је он.  

– Данас је аутобус у Гроцкој, сутра ће бити у Великом Мокром Лугу, током викенда на Земунском кеју и Сава променади – најавио је Весић.

Заменик градоначелника је додао и то да ће се у сарадњи са Привредном комором „појачати” активности на вакцинацији у државним органима и привредним друштвима. 

– То значи да ћемо организовати посебну вакцинацију у самим компанијама, што ће омогућити да се већи број људи вакцинише – рекао је Весић.

Подсетио је да је коначан циљ да 750 хиљада људи буде вакцинисано, што би омогућило да се вратимо нормалном животу. Весић је још једном упутио позив Београђанима да се вакцинишу, подсећајући их да то могу да учине у сваком дому здравља, на Ушћу, Сајму, у Белекспоцентру, али и на мобилним пунктовима. 

– Вакцинација је најјефтинији, најједноставнији и најлакши начин да се сачувају људски животи – поручио је Весић. 

Председник општине Гроцка Драган Пантелић рекао је да се представници те општине од почетка вакцинације труде, заједно са Градом Београдом, да сваки становник Гроцке буде вакцинисан.

– Сада смо на нивоу од 38 одсто вакцинисаних пунолетних грађана ове општине. Имунолошки аутобус опремљен је свим оним што је потребно за вакцинацију – истакао је Пантелић и позвао суграђане да се вакцинишу и тако заштите себе и друге.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Бесплатни спортски садржаји за све узрасте у Раковици

Следећа вест

Градоначелник најавио решавање питања адекватног привременог смештаја за породице деце настрадале у несрећи на Чукарици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *