Весић се састао са представницима компаније „Алстом” и најавио гласање за будући изглед композиција метроа

Нема коментара Share:

13.05.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић састао се данас у Старом двору са делегацијом француске компаније „Алстом”, која је учесник пројекта изградње метроа у Београду. 

–Сваким даном смо све ближи почетку изградње метроа. Као и што смо најавили, почетком новембра почећемо са изградњом метроа у Београду, а после 50 година од прве најаве – истакао је Весић.

Он је подсетио да ће компанија „Алстом” испоручити вагоне за композиције метроа.

–Грађани ће средином јуна, када буде почео са радом нови сајт Града Београда бити у прилици да гласају између четири предложене композиције метроа. Грађанке и грађани Београда ће имати два месеца могућност да гласају. По завршетку гласања биће организован шоу-рум на Тргу републике где ће сви заинтересовани моћи да се упознају са линијама метроа, изгледом будућих метро станица и другим појединостима – најавио је Весић.

Истакао је да је жеља да се грађани максимално укључе у одлучивање јер се, како је рекао, овакав пројекат ради једном у историји.

–Створили смо све предуслове да се почне са изградњом метроа, али грађани треба да учествују у свим аспектима где је то могуће – указао је заменик градоначелника. 

Он је додао да је данашњи састанак био добар.

–Имамо редовне састанке и са другом француском компанијом „Ежис”, која ради на пројектовању београдског метроа, као и са кинеском компанијом „Пауер Чајна”. У мају ће се у Скупштини наћи на усвајању Закон о метроу, такође смо у центру града почели са истражним геолошким бушотинима. Конкретно се на Тргу републике утврђује квалитет земље, где ће проћи машина „кртица”. Такође радимо регистар ризика на траси метроа, односно снимамо сваку зграду и објекат који ће бити на будућој траси – најавио је Весић.

Он је подсетио да ће прва линија београдског метроа бити завршена 2028. а друга линија 2030. године на који чекамо, како је прецизирао, од 1971. године. 

Састанку су присуствовали помоћник градоначелника Андреја Младеновић и градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Уметничка дела из „Југоекспорта” проглашена за културно добро, Град ће учинити све да се не изнесу из земље

Следећа вест

Уручене награде у оквиру манифестације „Миљеник потрошача 2021”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *