Уређено осам цветних баштица код Музеја савремене уметности

Нема коментара Share:

13.05.2021.
ЈКП „Зеленило – Београд” данас je са компанијом „Сава осигурање” обавило радове на уређењу осам цветних баштица уз централну стазу која води до Музеја савремене уметности у парку Ушће, саопштавају из овог градског предузећа. Радови су подразумевали окопавање баштица и уклањање корова на перенским засадима.

Пролеће је годишње доба када запослени у „Зеленилу” изводе радовe овог типа у оквиру редовног Програма одржавања јавних зелених површина, а ове године у том послу им је помогло 30 волонтера „Сава осигурања, Београд”, који су били иницијатори ове заједничке активности.

Уређене баштице представљају „зелена острва” пројектована тако да праве цветне оазе које оплемењују зелене парковске површине. Ове баштице направљене су 2017. године у оквиру обимних радова који су тада извођени на комплетној реконструкцији парка Ушће.

Баштице су формиране уз централну стазу „Уметност” (Арт) која се везује за Музеј савремене уметности и подржава садржаје на отвореном у функцији овог музеја, попут галерије на отвореном. Ово је најдужа и најшира стаза, површине од 2.800 квадратних метара, која има функцију и представља пријатан простора за окупљање суграђана управо због цветних оаза у којима суграђани уживају. Са тог места посетиоци имају неометан поглед на архитектонски јединствен објекат Музеја савремене уметности, Парк пријатељства и на Саборну цркву, један од симбола старог дела Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уручене награде у оквиру манифестације „Миљеник потрошача 2021”

Следећа вест

Трансфузија „Црвено-беле крви” 14. и 15. маја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *