Најлепша цветна алеја Земуна 2021.

Нема коментара Share:

14.05.2021.
Градска општина Земун организује традиционалну манифестацију „Најлепша цветна алеја Земуна 2021. године”, са циљем да се подстакне укључивање грађана у озелењавање и унапређење естетике простора, утиче на јачање еколошке свести о значају уређених зелених површина, да се негује сарадња и пријатељство међу љубитељима зеленила и промовишу и награде највреднији и најуспешнији, саопштено је из Општине Земун.

У такмичењу учествују грађани Земуна, привредна предузећа, школске и предшколске установе, а избор најлепших зелених простора се врши у седам категорија: балкон, окућница, зелена површина око стамбене зграде, зеленило око предшколске установе, школско двориште, зелена површина испред пословног објекта и уређено зеленило угоститељског објекта, летња башта.

Одлуку о најлепше уређеним зеленим просторима у свакој категорији појединачно доноси жири који има обавезу да утврди стање зелених површина свих субјеката пријављених за манифестацију и донесе одлуку у складу са пропозицијама.

Најбољи у свим категоријама биће награђени на свечаности 21. јуна у 14 часова у Канцеларији за младе Градске општине Земун.

У акцији „Најлепша цветна алеја Земуна 2021”, поред избора за награду за најлепше зелене површине Земуна, жири доноси и одлуку о томе која ће „зелена оаза” представљати Земун на градском такмичењу „За зеленији Београд”.

Градска општина Земун позива све који желе да учествују у такмичењу да представе своје цветне балконе, вртове, паркове око зграда и унутар блокова, озелењена дворишта школа и вртића, зелене површине око пословних простора и летње баште угоститељских објеката, те да се пријаве од 17. маја до 17. јуна на бројеве телефона: 011/2197-985 и 069/2132-010, као и путем електронске поште tanja.kukobat@zemun.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Ванредна контрола у Чукаричком рукавцу, завршена јавна набавка за израду Стратегије за заштиту вода на водотоцима 2. реда

Следећа вест

Измена у раду појединих линија јавног превоза

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *