Бесплатна помоћ родитељима 24/7: Саветовалиште „ХалоБеба” по „Смарт сити” концепту

Нема коментара Share:

16.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић јутрос је за ТВ Пинк приликом своје посете Саветовалишту „ХалоБеба” најавио двомилионити позив овом центру. Саветовалиште „ХалоБеба” се налази у оквиру Градског завода за јавно здравље за помоћ и подршку трудницама, породицама са новорођеним бебама и малом децом.

Градоначелник Београда је овом приликом истакао да овај кол-центар ради 24 сата дневно већ двадесет година.

– Јуче, 15. маја, прославили смо и Међународни дан породице. Данас сам обишао ово саветовалиште, где сам са вредним оператерима и медицинским особљем који неуморно раде сваког дана, разговарао о најчешћим питањима које овај центар добија, а тичу се свега што би новопечене родитеље могло да интересује у вези са негом и подизањем детета, дечјим болестима, вакцинацијом. Сада су посебно актуелна питања која се односе на вакцинацију, да ли жене које доје децу могу да се вакцинишу, како да се деца и породиље најефикасније заштите у овом периоду пандемије вируса корона – изјавио је градоначелник Радојичић.

Он је истакао да овај центар на више начина помаже родитељима.

– Постоји могућност да родитељи и старатељи и преко имејла пошаљу своја питања или преко нове апликације на андроид мобилном телефону. То су све могућности за које се Град Београд стратешки опредељује у оквиру „Смарт сити” концепта, чијом реализацијом помажемо да комуникација корисника, односно наших суграђана и ове службе буде што ефикаснија и на чијој важности увек инсистирамо. Паметан град је увек онај град који лако понуди решење за проблеме својих суграђана. Важно је да родитељи имају тачне и правовремене информације, како би на прави начин одгајали своју децу – казао је градоначелник Радојичић.

Осврћући се на рад „паметних технологија”, он је исказао задовољство јер је развијена платформа као што је „ХалоБеба”.

– Град Београд ће наставити да ослушкује потребе и захтеве родитеља, да унапређује постојеће и развија нове, брзе и „паметне” услуге. Посебно у овим изазовним временима када је подршка родитељима још потребнија – навео је градоначелник Радојичић и додао да Град Београд за „ХалоБеба” центар годишње издваја десет милиона динара.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Град Београд и ове године помаже паровима да прошире своју породицу процесом вантелесне оплодње

Следећа вест

Весић: Оснивањем удружења „Романија” ојачећемо везе Београда и Републике Српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *