Венац града на споменик војводи Радомиру Путнику

Нема коментара Share:

17.05.2021.
Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је данас, поводом обележавања 104 године од смрти истакнутог српског војсковође, венац на споменик војводи Радомиру Путнику на Новом гробљу. Венце су положили и државни секретар Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Миодраг Капор и делегација Министарства одбране и Војске Србије.

Младеновић је истакао да се никада не смеју заборавити јунаци и хероји који су допринели да данас Србија буде независна и самостална држава.

– Војвода Радомир Путник је један од оних који је изнео терет великог страдања, али и победе у Првом светском рату. Његова улога у припремању српске војске и за балканске ратове и за Први светски рат је огромна. Он је тај који је реформом војске и њеним припремањем за ослободилачке ратове учинио да се српска војска подигне као феникс из пепела и донесе ослобођење јужнословенских народа после Првог светског рата. Велика слава и хвала војводи Радомиру Путнику, који је пример великог патриоте, родољуба, истинског хероја и правог српског војника – казао је Андреја Младеновић.

Венце су положили и представници Савеза удружења потомака ратника Србије 1912–1920, као и грађани који негују сећања на балканске ратове и Први светски рат.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Вeсић: Линиjски пaрк ћe бити пoнoс Бeoгрaдa

Следећа вест

Уређује се шеталиште „Лазаро Карденас” у Блоку 44

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *