Уређује се шеталиште „Лазаро Карденас” у Блоку 44

Нема коментара Share:

17.05.2021.
Настављени су радови на реконструкцији шеталишта „Лазаро Карденас” у Новом Београду, дужине око четири и по километра, које повезује блокове 45, 44 и 70, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк. 

– Реконструкцију овог шеталишта предложио је 2019. године председник Републике Србије Александар Вучић, а Влада је издвојила триста милиона динара. Остатак новца, више од триста милиона динара, обезбедио је Град Београд, тако да грађани који живе у блоковима 44, 45 и 70 треба да знају да реконструкцију ради Град Београд уз помоћ Владе Србије и да нико други не учествује у овом пројекту – рекао је Весић.

У околини шеталишта, које се издваја својом лепотом, живи око 35, можда и 40 хиљада људи, прецизирао је Весић.

– Завршили смо комплетно шеталиште у Блоку 45, где се сада налази шест нових дечјих игралишта, саобраћајни полигон, нови терени, две теретане на отвореном. На овом простору је засађено 235 нових стабала, а постављене су и 152 нове клупе – рекао је Весић. 

Он је додао да се сада обављају радови на шеталишту у Блоку 44. 

– Радимо ново дечје игралиште, реконструисаћемо четири постојећа, урадићемо теретану на отвореном, саобраћајни полигон, санираћемо кошаркашки терен, као и терен за боћање, а засадићемо и нова 53 стабла. Укупна вредност радова је око 150 милиона динара и до 15. децембра очекујемо да радови буду завршени – објаснио је заменик градоначелника Београда.

Истовремено, додао је он, припрема се и пројекат за Блок 70, где би требало да радови крену на пролеће. 

– То значи да ћемо током 2022. радити и део у Блоку 70, након чега ће читаво шеталиште „Лазаро Карденас” бити завршено. Предности након реконструкције ће бити бољи животни стандард и већа цена станова. Све што је тамо урађено спровело је Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” – закључио је Весић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Венац града на споменик војводи Радомиру Путнику

Следећа вест

Рок за уплату обавезе за други квартал годишњег пореза на имовину за 2021. годину истиче данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *