Градоначелник Радојичић: Млади еколози су будућност Београда

Нема коментара Share:

18.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас је у Старом двору примио представнице Удружења грађана „ЕcоHub”. Циљ ове организације је ширење еколошке свести у различитим сегментима заједнице. До сада је кроз њихове прорграме прошло више од 500 деце, едуковали су већ четири генерације основаца и уложили преко 1.500 радних сати у креирање еколошки одговорнијег Београда.

– Сваки пут када сам у прилици да разговарам с младим људима који с пуно ентузијазма и посвећености приступе неком важном циљу то ме испуни посебним задовољством и оптимизмом. Тема о којој смо данас разговарали мени је посебно интересантна, будући да је било речи о питањима заштите животне средине, што је нешто што ја често истичем као један од својих приоритета – казао је градоначелник.

Представнице ове организације су градоначелнику Радојичићу говориле о својим активностима, као и на који начин оне доприносе подизању свести о значају екологије. „ЕcоHub” је основан 2016. године, а од 2017. њихови еко-ментори у 5 пет београдских основних школа кроз панеле, предавања и радионице едукују децу нижих разреда, као и ученике петог и шестог разреда основне школе.

– Приступ који еко-ментори имају је заиста сјајан. Као обучени едукатори, они деци кроз свакодневне и практичне примере успевају да приближе идеју да су бројни начини на које свако од нас може да дâ допринос заштити животне средине. А веома ме радује што деца одлично реагују, да им је све занимљиво и да радо и ван учионице примењују оно што су научили од својих еко-ментора – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Јавни позив за доделу пакета грађевинског материјала за избеглице

Следећа вест

Град Београд купио комплетну колекцију уметничких дела из стечајне масе „Југоекспорта”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *